Tjolöholms bröllopsblogg »

BRÖLLOPSKALAS I STORSTUGAN MIDSOMMARAFTON 1954

DOC120910-20120910144925-0001

Lilly gifte sig midsommarafton 1954 i Tjolöholms slottskyrka med Sven Sandersson, som arbetade på gården på Tjolöholm. De träffades 1950 och det var kärlek med en gång, berättar Lilly. Lilly hade myrten i kronan och varit och gjort i ordning håret på Salong Doris.

Bröllopskalaset hölls i Storstugan. Två duktiga kalaskokerskor från trakten, Maria och Lisa Jonsson, ordnade maten. Till sin hjälp hade de två flickor som serverade. Det serverades buljong med petits chouxer i form av små svanar, fyllda med ostkräm. Till varmrätt var det fläskkarré och grönsaker. Senare under kalaset dukades det upp ett gottebord med fruktsallad, choklad och karameller. I slutet på kalaset bjöds det även på nattamat.

Svens lumparkompisar spelade och efter middagen var det dans. Alla var dansanta, berättar Lilly. Efter bröllopsfesten, mitt i natten, lade Lilly sin brudbukett på Svens mammas grav. Hemma vid Grindstugan hade några av kalasgästerna gjort äreport och bäddat säck.

Lilly och Sven bodde sedan i Grindstugan och fick där två barn. De bodde även i Storstugan en kortare tid. I Storstugan hade de förr på Tjolöholm födelsedagsfester när någon fyllde jämnt, och även julfester och teaterföreställningar.

Det blev 51 mycket lyckliga år. Lilly minns och saknar honom varje dag.

IMG_4389

 

Kristina Andersson

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*