Tjolöholms bröllopsblogg »

FOTOGRAF THERESE STENVALLS VACKRA BRÖLLOPSBILDER FRÅN BRÖLLOP NERE VID STRANDEN OCH LILL-AMERIKA

Fotograf Therese berättar om Tjolöholm och sina känslor för bröllopsfotograferingar:

Brudparet Klas och Cecilia verkade oerhört lyckliga på sin bröllopsdag; det gick inte att ta miste på deras kärlek till varandra. Brudgummen sjöng en sång för sin brud och det var en fin och känslosam stund för både brudparet och gästerna.

De älskade havet och hade därför valt Tjolöholms strand och Lill-Amerika som vigselplats. Det var en fantastiskt vacker ceremoni under trädet och med den vackra utsikten över havet och med slottet i bakgrunden. Blommor hade ställts upp kring ”altargången”, vilket smälte så fint in i naturen. Det behövs inte mer än så när man är omgiven av så mycket vackert. Enkelt och storslaget på samma gång.

Tjolöholm erbjuder så otroligt många och varierande platser att fotografera vid och det är en utmaning att begränsa sig. Jag fotograferade brudparet mycket vid havet, dels för att vigseln ägde rum vid vattnet och dels för att det blir ett fint minne för brudparet att ha en marin känsla i porträtten. Jag fotograferade även brudparet vid den vackra rosengången och vid det klassiska stenvalvet uppe vid slottet.

Varje gång man kommer till Tjolöholm slås jag av hur vackert och rofyllt det är. Jag älskar den skiftande naturen, parkerna, havet, skogen och såklart slottet som är så pampigt och vackert. När jag står vid framför slottets sjösida och tittar ut över sjöterrassen blir jag helt överväldigad! Horisonten ett exempel på ett oändlighetsperspektiv för mig. Att befinna sig vid havet fungerar som meditation för mig. Jag blir lugn och harmonisk av en plats som Lill-Amerika. Att fotografera ett vackert och förälskat brudpar här blir sagolikt.

Som fotograf känner jag mig som allra lyckligast när jag får höra att mina bilder har speglat bröllopsdagen, att bilderna berör och fångar känslor och detaljer. Jag inspireras av många utländska fotografer, till exempel Jose Villa. Det är så härligt att få vara med och föreviga den kanske lyckligaste dagen i två personers liv. Det är så mycket kärlek och glädje på en bröllopsdag, inte bara från brudparet utan även från alla andra som är där och delar två personers stora lycka i livet. Man blir glad helt enkelt.

Texten sammanställd av Kristina Andersson

 

IMGL2852IMGL3016IMGL3201IMGL3679IMGL3693 IMGL4018IMGL4156

 

Klicka här för att läsa och se

Therese Stenvalls eget blogginlägg om Cecilia och Klas bröllop

 

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*