Tjolöholms bröllopsblogg »

BRODERIER FRÅN LAHORE I PAKISTAN

byn

Sängförhängena i Tjolöhoms Allmogeby är vita med vita jugendbroderier. Broderierna är broderade av kvinnor i Pakistan. Hälften av det som Tjolöholm betalar för textilierna går oavkortat till kvinnor och barn i Lahoreregionen i Pakistan. PACS, som Tjolöholm samarbetar med, vill hjälpa fattiga familjer som arbetar med tegeltillverkning. Tegetillverkning som är ett hårt arbete som i stort sett varit likadant under 3000 år och barn har tidigare deltagit i det hårda arbetet. Det finns även fler broderier från Pakistan på Tjolöholm. De flesta vita gardiner, dukar och förkläden är broderade där. Tjolöholmsbroderierna med hjärtan har Caroline Törnros designat med inspiration från hjärtsniderierna ovanför skjutdörren i Storstugan.

 

Kristina Andersson

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*