Tjolöholms bröllopsblogg »

BRÖLLOPSBILDER TAGNA NERE VID TJOLÖHOLMS STRAND

Fotograf Peter Ottingius...

Fotograf Peter Ottingius....

Fotograf Peter Ottingius..Fotograf Peter Ottingius.Fotograf Peter Ottingius

Fotograf Peter Ottingius.........

Fotograf Peter Ottingius.............

 


Fotograf Peter Ottingius, berätta om Angelica och Robins bröllopsfotografering…

Angelica och Robins bröllop var lite annorlunda för mig, för deras bokade fotograf blev sjuk och de kontaktade mig 48 timmar innan bröllopet. Då deras bröllop inte krockade med mitt redan inbokade bröllopsfotografering så kunde jag hjälpa dem… Själv har jag haft turen att aldrig varit sjuk eller dylikt när jag haft en bröllopsfotografering, men jag har hoppat in några gånger när kollegor blivit sjuka, men det brukar aldrig vara några problem för man känner en stor del av de bröllopsfotografer som är aktiva runt Göteborg. Vi brukar hjälpa varandra när det behövs. För mig som fotograf blir det lite annorlunda då jag inte får chansen att träffa brudparet innan. Vanligtvis så träffar man brudparet innan och går genom fotograferingen. Brudparet berättar om sina önskemål och jag tar reda på så mycket jag kan om deras bröllopsdag. Samtidigt så gör jag en massa minnesanteckningar och skriver ner idéer. Både jag och brudparet förslog Tjolöholms Slott för fotograferingen. Brudparet förslog Tjolöholms slott för att de bor i Kungsbacka kommun och har gjort utflykter till slottet under hela sitt liv. Tjolöholms slott är ett sådant kännetecken/landmärke över orten, så det symboliserar att bilderna är tagna på ”hemmaplan”. Själv föredrar jag Tjolöholms slott då det finns så många fina ställen av olika karaktär. Vill man ha slottsmiljön, skog och ängar eller kust och hav, så finns det inom några hundra meters avstånd från varandra, samt man vet att gräsmattor, häckar och rabatter är välvårdade så man kan få snygga bakgrunder på bilderna man tar.

Varför valde ni att fotografera vid stranden och Lill-Amerika?

När jag pratade med brudparet innan bröllopet och frågade vad de har tänkt sig för bilder och om de hade några önskemål. Då fick jag till svar att de vill ha ”kust och hav” som tema på bilderna, sedan hade jag fria händer att fotografera deras bröllop. Då var Lill-Amerika det självklara valet. Det var första gången jag själv fotograferade vid Lill-Amerika, men har sett mina kollegors vackra bilder därifrån. Bland annat på denna bröllopsblogg och blev inspirerad att testa platsen.

Berätta om dig själv som fotograf!

Har alltid hållit på med fotografi, började jobba extra i fotolabb redan under högstadiet. Efter utbildning på fotoskolan provade jag på allt mellan reklamfoto och pressfoto och 1987 började jag arbeta på en av Göteborgs största porträttateljéer. Jobbade där fram till millennieskiftet och efter det har jag drivit min egen firma.

 

 

Fotograf Peter Ottingius.......

 Foto: Peter Ottingius

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*