Tjolöholms bröllopsblogg »

SMOKE RINGS SISTERS… JAZZ, SWING, RAGTIME, BOOGIE WOOGIE OCH CHARLESTON

Smoke Rings Sisters

Smoke Rings Sisters i Tjolöholms slottshall

 

Smoke Rings Sisters består av tre mycket duktiga vokalister: Sara, Stina och Theresa. Deras motto när de sjunger på fester är ”hot jazz, cool songs, pure fun”. Den typen av sångrepertoar som Smoke Rings Sisters har kräver enormt mycket arbete. Därför är de också ganska ensamma om det i Sverige. Det är helt enkelt lättare att köra schlager och pop, men det är det så många andra som gör och Smoke Rings Sisters tycker att man ska göra det man är bra på. De är bra på just det här. Precis exakt det här!
Vi skulle vilja att brudparet själva väljer sång till själva vigseln, sånger som verkligen betyder något för dem. Vi har ju en ganska tydlig nisch i Smoke Rings Sisters, som är jazz och swing framför allt, men här frångår vi de principerna. Vi försöker göra ett personligt arrangemang på brudparets sånger, förstärka det som finns och förhöja. Det blir verkligen maffigt med tre stämmor! Är det så att ni inte har någon som helst aning om vilka sånger ni vill ha så hjälper vi er med inspirationen. När det kommer till bröllopsfesten är det naturligtvis viktigt att alla låtar går att dansa till, där försöker vi blanda tempon och stämningar men ändå en kännbar ökning av tempon mot slutet av kvällen då vi vill se ett fullt dansgolv! Om man vill ha tjejtrion med ett liveband har vi alla musikkontakter man kan önska: musiker, stråkkvartetter, storband m.m. Dessutom är Smoke Rings Sisters ett perfekt val till ett härligt mingel innan bröllopsmiddagen eller varför inte anlita oss för bröllopsfesten och dansen?
Av de låtar vi har på vår repertoar nu måste vi slå ett slag för ”When I fall in love”. Otroligt stark kärlekslåt som känns ärlig och rak. Även ”Unforgettable” och ”The way you look tonight” är fantastiska låtar. George och Ira Gershwin skrev låtar av guld! I got rhythm, Someone to watch over me, Fascinating rhythm och många många fler. Cole Porter har också lämnat otaliga guldkorn efter sig (I´ve got you under my skin, ”Night and day”, ”I get a kick out of you” o.s.v.)
1920-talet var en fantastisk tidsera när man tittar på mode och makeup men också den härliga musiken i form av ragtimes och charleston som fanns då. 1930-talet var verkligen den stora swingeran med fantastiska storband som Glenn Miller och Benny Goodman. Våra förebilder The Andrews Sisters fick sitt stora genombrott under 30-talet också så det måste höra till favoriterna, helt klart. Under 40 och 50-talet kom våra riktigt stora vokalister såsom Ella Fitzgerald och Frank Sinatra! Du hör! Vi kan helt enkelt inte välja!!
Om man vill förflyttas tillbaka till en underbar tid av jazz och swing, boogie woogies, ragtimes och charleston, då ska man klicka på bilden nedan och se Smoke Rings Sisters nya showreal!

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*