Tjolöholms bröllopsblogg »

HERTIGEN AV EDINBURGH

queen elizabeth wedding001

 

Den enda som jag vet som sovit i kungasängen i det kungliga gästrummet på högsta våningen på Tjolöholms slott är hertigen av Edinburgh, för snart trettio år sen. Gästrummet var ju tänkt för ”kungen”, men kung Oscar II kom aldrig, och ingen kung senare heller. Kungarummet är mycket rött, nästan ett romantiskt rum, fast samtidigt lite slottsaktigt spöklikt. Väggar, golv, gardiner, textilier, möbler, rött överallt. Det är därför inte helt omöjligt att tänka sig att när prinsen låg i kungasängen och skulle till att somna, att hans tankar for iväg till hans fru Elizabeth där hemma, drottningen av England. Kanske mindes han innan han somnade in sitt bröllop i november 1947 och erinrade sig hur de på grund av andra världskrigets efterdyningar fick samla kuponger för att kunna köpa Elizabeths bröllopsklänning. Hennes brudklänning var en elfenbensfärgad sidenklänning med ett fyra meter långt släp utsmyckad med över 10.000 pärlor och kristaller ordnade i ett invecklat blom- och kransmönster. Bilden från http://colorsofhoney.blogspot.se/2011/04/royal-wedding-queen-elizabeth-and.html

 

 

Philip had a capacity for love which was waiting to be unlocked, and Elizabeth unlocked it. /Patricia Mountbatten

 

        

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*