Tjolöholms bröllopsblogg »

VACKRA BLOMMOR I TJOLÖHOLMS SLOTTSKYRKA

Fotograf Eva Johansson..

 

Brudparet Madelen och Marcus vigde sig i Tjolöholms slottskyrka förra sommaren. Vigseln blev magisk. Fotograf Eva Johansson fotograferade, och florist Linnéa Bergqvist designade blommorna: blomsterutsmyckningarna, brudbukett och tärnbukett. Som grönt i brudbuketten valde Linnéa ekblad som en metafor till Tjolöholms många och gamla ekar ute i skogarna, och som en påminnelse om att träslaget exteriört på slottskyrkan är ek.

Kyrkan smyckades också med ekblad… och kvistrosor, pioner, alstromeria och kaprifol. Linnéa kände när hon kom in i slottskyrkan att hon tyckte mycket om kyrkan. Hon tyckte om att den inte är så stor men ändå väldigt pampig och rustik med sina mörka träslag; en tacksam kyrka att dekorera då den är enkel och därmed framhävs blommor och annan utsmyckning fint. ”Jag tycker Tjolöholm är fantastiskt vackert och älskar slottet. Äldre byggnader tilltalar mig väldigt mycket, dom är ofta detaljrika och lite mystiska vilket jag tycker om.”

 

Fotograf Eva Johansson

 

Vad ska ett brudpar tänka på inför en kyrkvigsel när det gäller blomsterutsmyckning?

Jag tycker att man skall utgå från kyrkans design. Om man gifter sig i en kyrka som har mycket målningar etcetera så är det fint att välja lite mer stilrena blomsteruppsättningar, att inte ha så många olika sorters blommor. Kanske bollar med hortensia, eller stora vaser med vackra stora rosor eller liknande. Om man däremot gifter sig i en kyrka som slottskyrkan som är enkel och mer rustik och inte har massa målningar och så vidare så tycker jag att man kan satsa på blomsteruppsättningar som innehåller fler sorters blommor men ändå utan att det blir plottrigt. Jag vill gärna uppmuntra till mer blommor i kyrkan. Det är ju där ceremonin är och det skall vara så vackert som det bara går!

.

Fotograf Eva Johansson.....

 

Fotograf Eva Johansson.

 

Hur gör man för att lyckas bestämma vilka blommor man vill ha?

Samtala med din florist, ge hen budget, färgval och tema så kommer hen med passande förslag. Har man ingen budget att följa kan man ju bara välja precis det man vill ha, oavsett pris och säsong.

 

Fotograf Eva Johansson..................

 

  Varför älskar du att arbeta som florist? 

Blommor är mitt sätt att uttrycka mig på. Blommor är helande och de sprider glädje och lycka. Det är fint att kunna hjälpa människor att förmedla känslor, vare sig det är glädje eller sorg. Jag jobbar som eventflorist och designar blommor till större tillställningar såsom bröllop, fester och begravningar, så varje uppdrag blir som en ny utmaning, vilket jag tycker är fantastiskt kul och spännande.

 

Fotograf Eva Johansson.......

 

 

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*