Tjolöholms bröllopsblogg »

TJOLÖHOLMS SLOTTSKYRKA

slottskyrkan

Slottskyrkan som stod färdig 1904 ritades av en av de absolut mest kända jugendarkitekterna i Sverige, Hans Hedlund (1855-1931). Han har ritat många kända byggnader i Göteborg, bland annat det speciella ”tomtehuset” och Schillerska gymnasiet på Vasagatan. Hans Hedlund ritade hus med en särskild lyskraft och hans arkitektur är väldigt tidstypisk. Inspirationen hämtades från Italien och USA.

Även om man inte vill ha någon bröllopsmiddag alls, eller vill ha bröllopsfesten någon annanstans så kan man ändå gifta sig i Slottskyrkan. Kyrkan har en mycket vacker akustik och solister behöver ofta inte sjunga i mikrofon. Orgeln är byggd av Tostareds Kyrkorgelfabrik och invigdes 2006. Orgelns klangliga inspriation är hämtad från engelskt orgelbyggeri omkring förra sekelskiftet. Tjolöholms Slottskyrka är en ekumenisk kyrka och öppen för alla kristna samfund. Den rymmer 180 gäster.

Nu i december är det adventskonserter. På julafton klockan fem på eftermiddagen är det julbön och många som har som tradition gå till Slottskyrkan på julafton. På nyårsafton är det nyårsbön och hela Fjärås kyrkokör kommer och sjunger, som de gjort de senaste 20 åren. Det har blivit en tradition för körmedlemmarna. På sommaren är kyrkan ofta öppen så att man kan gå in och besöka Slottskyrkan. En del tänder då också ett ljus. Öppettider finns på Tjolöholms hemsida, i dess kalendarium.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*