Tjolöholms bröllopsblogg »

JACOB OCH SAYMOMS BRÖLLOPSRESA TILL BRASILIEN

Jacob

 

Jacob och Saymom Neves gifte sig den 31 maj på Tjolöholm. Det dröjde några månader innan de åkte på smekmånad. De valde just Brasilien som resmål på grund av värmen och de vackra stränderna… och framförallt för att träffa Saymoms släkt. Om Saymon hade varit från Alaska eller Lappland, hade Jacob lika gärna kunnat tänka sig att åka dit med Saymom, men Brasilien tycker han är det perfekta resmålet efter att man gift sig.

Saymom är född och uppvuxen i Brasilien. Han flyttade till Sverige med sin syster och mamma för tio år sedan. Den 1 november reste Jacob och Saymom från Sverige till kuststaden Recife. Saymom älskar allra mest sin hemstad Rio de Janiero men är även mycket förtjust i miljonstaden Recife. Jacob och Saymom besökte även mycket vackra Porto de Galinhas och Natal.

Både Jacob och Saymom rekommenderar stränderna i Recife, men Saymom rekommenderar speciellt stränderna i Porto de Galinhas. Det är stora stränder med ljusblått-turkost vatten med härliga vågor. Det finns mycket koraller i haven och exotiska fiskar. Jacob och Saymom simmade med fiskarna och tyckte det var en väldigt häftig känsla. Tiden tillsammans är det bästa på en bröllopsresa, tycker Jacob… – Att få vara nära min man är det mest romantiska, det finns inget bättre. Att resa med person du älskar är alltid det bästa. Att få kvalitetstid tillsammans betyder så mycket, att komma ifrån vardagen och bara vara vi är jätteviktigt. Vi växer fortfarande tillsammans och kommer att göra livet ut.

Jacob råder andra Brasilienresenärer att inte gå runt med en massa smycken eller för dyr kamera. – Du blir ett lätt byte för tjuvar då och det är inte så trevligt. Jag har dock aldrig råkat ut för något, men läst mycket om det. När man besöker Brasilien rekommenderar Jacob att man dricker caiprinha, som är en brasiliansk drink gjord på Pitu, lime, socker och is. Han berättar att homosexualitet inte är lika accepterat i Brasilien som i Sverige. – Jag och Saymom går inte öppet och visar att vi är tillsammans i form av att kyssas eller håller handen, fast det gör vi inte i Sverige heller. Men det finns mycket roligt gayliv i Brasilien.

De båda gjorde en tatuering i Brasilien. Saymom gjorde en tatuering med fågelmotiv som representerar sin mamma och syster. Jacob gjorde en älva som symboliserar Britney Spears. Hennes musik är Jacob uppväxt med. Hennes låtar har funnits för honom i alla stunder av lycka och olycka… Saymom och Jacob har bestämt sig för att aldrig göra någon tatuering som ”bevisar” deras kärlek för varandra. – Vi behöver inte bevisa vår kärlek genom en tatuering. För oss räcker vår kärlek och våra vigselringar. Jacob kommer aldrig helt kunna smälta den lycka över deras vigsel på Tjolöholm. Han tänker på deras stora dag varje vecka. När han  ser Saymom ser han sin man, deras Tjolöholmsbröllop och sin framtid, allt på samma gång.
Eu te amo meu marido para sempre. Voce esta meu mundo e estrela… Jag älskar dig min make för alltid. Du är min värld och stjärna… /Jacob till Saymom

jacob----------

Jacob och Saymom.........

jacob--------------

jacob----

jacab.....

Jacob och Saymom....

Jacob och Saymom..


Tem mas estrelas no universo que grão de área em todas as praias do mundo…

Det finns fler stjärnor i universum än sandkorn på världens alla stränder…

 

 

Text: Kristina Andersson

Foto: Jacob och Saymom Neves

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*