Tjolöholms bröllopsblogg »

FOTOGRAF ANN-CHARLOTTE FÄGERLIND

DSC_6895

.

Ann-Charlotte Fägerlind arbetar sedan 11 år tillbaka som fotograf i Göteborg med omkrets. Redan som liten var hon intresserad av fotokonst. Så fort hon kunde la hon vantarna på föräldrarnas kamera. Intresset för fotografin växte sig allt starkare med åren och resulterade i att hon gick fotografiutbildningar i USA och i Sverige. Förutom bröllopsfotograferingar så arbetar hon även med en rad olika tidningar, där hon främst fotograferar inredning och mat. Just nu har hon även tre böcker ute till försäljning. Två av dessa har vunnit bästa reseguideböcker i Sverige: Halländska gårdsbutiker & kaféer och Bohuslänska gårdsbutiker & kaféer. I det här blogginlägget berättar Ann-Charlotte om Danni och Gregs bröllop och sina känslor för Tjolöholm och att fotografera brudpar.

Tjolöholms slott har många vackra, variationsrika och romantiska omgivningar, vilket är en underbar utgångspunkt för att bröllopsfotografering. Den fantastiska huvudbyggnaden och den romantiska bron som går över trädgården, ger många möjligheter för vackra foton. I trädgården finns mossbeklädda stentrappor, en liten sjö med näckrosor i, blommor och grönska. Trapporna på baksidan av slottet tar en till en fin utsikt ut över havet och bryggorna, en vy som ger ett lugn för både kropp och själ. De övriga byggnaderna runt slottet är som tagna ur en film och bjuder även de på detaljer som blir vackra bakgrunder till bröllopsparet.

Mitt första möte med bröllopsparet Danni och Greg var lättsamt, vi fann varandra direkt och fick ett bra samtal om hur de ville föreviga sitt bröllop. Efter vårt möte hade vi en löpande kontakt via mejl där vi förberedde och finputsade allt inför själva fotograferingen. Vi bestämde vilken stil de ville ha på bilderna och vilka platser de ville bli fotograferade på. Vårt samarbete och förberedelserna innan gjorde att fotograferingen på självaste dagen gick som på en dans. Det blev även en avslappnad och fin fotografering tack vare att de var så noga med sitt tidschema.

 

DSC_6737

Jerker

Inför mina bröllopsfotograferingar förbereder jag mig noga genom att gå igenom allt som paret och jag har kommit överens om när vi träffades första gången samt det som har kommit i efterhand. Jag tänker i genom olika poser som jag känner passar bröllopsparet och omgivningarna. En annan viktig detalj är att gå igenom programmet för bröllopsdagen, så att jag vet när och var jag ska vara, så att jag vid rätt tidpunkt kan förbereda de olika fotograferingarna. Till sist går jag igenom min utrustning så allt fungerar på själva dagen.

Tips till brudparet: Det är viktigt att tänka på bröllopsdagen är en dag som man förhoppningsvis bara upplever en gång. Så prova att frisyren håller, tänk på att bägge skall göra manikyr och smörj händerna, ha extra puder i fickan och läppsyl. Planera två timmar till fotograferingen, då får ni många bilder med olika bakgrunder att välja mellan. Tjolöholm är stort och erbjuder många vackra alternativ. Fotografera er gärna innan kyrkan, då kan ni vara fullt närvarande och behöver inte tänka på bröllopsgästerna. Anlita alltid en utbildad fotograf, de är där för er och lägger 100 % på att leverera det bästa till er. En utbildad fotograf har kunskap och erfarenhet att ge er fotografier som förevigar er dag och som ni med stolthet kan ha med er resten av ert liv tillsammans.

 

DSC_7262

 .

Danni och Gregs bröllop var mycket vackert. Något som berörde mig djupt och som även säger mycket om Danni och Greg som brudpar, var de minnesord de sa kring att de personer som inte kunde närvara men som ändå fanns i deras tankar. För mig var det otroligt roligt att få vara med på deras dag och även jag som utomstående kände mig delaktig, och både skrattade och grät en liten tår över hur fint och kärleksfullt bröllopet var.


DSC_7055

 

Söndagen den 9 mars klockan 11-17 kan ni träffa Ann-Charlotte på Tjolöholms slott! Läs mer i det förra blogginlägget…

Varmt välkomna!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*