Tjolöholms bröllopsblogg »

SAYMOM OCH JAG MOT RESTEN AV VÄRLDEN

31052013-IMG_8667X

De unga göteborgarna Saymom och Jacob träffades på Internet. På Internet pratade de först mest om vilken musik de gillade. Jacob är nästintill besatt av Britney Spears musik och han har tatuerat in den autograf han en gång fick av henne på sin arm. ”Mer behöver jag inte göra för att bevisa vad jag känner för henne”, skriver Jacob till mig på Facebook. Saymom gillade också Britney Spears, men kanske inte riktigt lika mycket som Jacob. Efter att de chattat på nätet i ett par månader så bjöd Jacob hem Saymom på en förfest och det blev kärlek nästan direkt.

31052013-IMG_8656X

Julafton 2011 så gick Saymom ner på knä och frågade om Jacob ville gifte sig med honom. Som plats för vigsel valde de Tjolöholm. Jacob berättar, ”vi ville gifta oss på Tjolöholm för att det är en fin plats med all natur. Vi ville ha ett stort, mäktigt bröllop och då var Tjolöholm den enda plats som kunde erbjuda oss det. Jag tycker slottet utifrån är vackert. Hela byggnaden och all grönska.” Bilen de åkte hem till Göteborg i var en Excalibur Phantom IV.

”Det jag minns mest av bröllopet är när vi sa ja till varandra. Jag minns när jag uppträde med min låt till Saymom och jag minns såklart vår Britney Spears-show. Jag älskar Saymom för att han får mig att känna mig trygg. Med honom känner jag mig säker, att jag är den enda för honom. Det gör att jag slipper oroa mig och tro en massa saker, utan istället vara lycklig här och nu, precis som det ska vara.”

0421_IMG_6982X

”Jag vill bli gammal med Saymom, vi gifter oss för att leva tills döden skiljer oss åt…”

31052013-IMG_3086X

Samkönat äktenskap kan ingås i Sverige, Norge, Danmark, Belgien, Nederländerna, Spanien, Brasilien, Kanada, Sydafrika, Portugal, Island, Argentina, Uruguay, Nya Zeeland och Frankrike samt i delstaterna Massachusetts, Connecticut, Iowa, New Hampshire, Maryland, Maine, Washington, New York, Vermont, Kalifornien, Delaware, Rhode Island och Minnesota i USA.

Homosexualitet är tillåtet:

  Samkönat äktenskap
  Olika typer av partnerskap
  Utländska äktenskap erkänns
  Inget erkännande av homosexuella par

Homosexualitet är förbjudet:

  Milda straff
  Hårda straff
  Livstids fängelse
  Dödsstraff

 

Foto: Tony Meyer och Christina Josephsson, Shotwedding
Text: Kristina Andersson
Grafik: Wikipedia

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*