Tjolöholms bröllopsblogg »

AGATHA PARIS

smallpigart_CharlottaOla095

 

Våren innan Charlotta gifte sig med Ola på Tjolöholm, åkte hon flera gånger till Stockholm för att träffa Lars Wallin, som var den designer som fick kreera hennes oförglömliga brudklänning. Lars börjar alltid skapa en brudklänning utifrån de smycken som ska bäras till klänningen och bygger kreationerna kring smycket. Charlottas ljuvligt stilrena brudörhängen och armband var designade av Agatha Paris.

Om man har en brudklänning som man vill skall stå i fokus på sitt bröllop, då är enkla stilrena smycken att rekommendera. Om man däremot har smycken som man vill framhäva, diadem eller dylikt, kan en enkel klänning vara att föredra. Exempel på detta tänk är drottning Silvia och kronprinsessan Victoria som båda ville framhäva kamédiademet när de gifte sig, och därför valde sofistikerade men ändå enkla brudklänningar.

Om man på sommaren bär en baraxlad klänning kan en ”choker” runt halsen bli pricken över i:et. På vintern är ett tips att passa på att använda smycken med mörkare stenar, till exempel rubiner, granater, tigeröga eller bärnsten.

 

Smallpigart. Fotograf Anna Roström

 

Agatha grundades av Michel Quiniou 1974. Hans dröm var att skapa smycken med innovativ design och blanda det fashionabla med det prisvärda, och appellera till alla mellan ”7 och 77”. Anledningen till att det blev namnet Agatha var för att Michel just då var kär i en tjej vars namn började på ‘A’ och att namnet påminde om den vackra ädelstenen agat.

 

smallpigart_CharlottaOla012-600x400

 

På 1980-talet växte smyckesföretaget snabbt och i slutet på decenniet satt Michel en dag och ritade av sin lilla skotska terrier Leon, Leon som likt Milou i Tintin alltid följde med honom, vart han än gick. Skissen kom att bli smyckeföretagets maskot och idag är Leon Agathas omtyckta emblem.

 

smallpigart_CharlottaOla073-600x400

 

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*