Tjolöholms bröllopsblogg »

MAGDALENA RIBBING GER RÅD OM BARN PÅ BRÖLLOP

Fråga: Om man har kompisar som har barn i treårsåldern och släktingars barn som är i 6-7-årsåldern, kan man då välja sina kompisars barn som brudnäbbar eller ska man först och främst välja släktingars barn även om de är äldre?
Svar: Treåriga barn kan vara svårhanterliga under ett bröllop – välj de äldre barnen och förklara för kompisarna att deras barn är för små.

Fråga: Om man har många barn i släkten, finns det något man ska tänka på om man väldigt gärna vill bjuda många barn men man ändå inte vill att bröllopet ska bli ett barnkalas. Till exempel om man gifter sig på ett slott…
Svar: Försök ordna ett speciellt rum för barnen med barnvänlig mat, videos, ritblock och en barnvakt som tar hand om dem – då kan föräldrarna gå dit då och då, och barnen slipper trängas med och mingla med de vuxna, det är skillnad på barnkalas och vuxenfester, inte minst på grund av vindrickandet.

 

_DSC5428

Foto: Benny Ottosson

Förr i tiden på Tjolöholms slott hade de som arbetade på slottet en egen matsal. När jag var liten kallades tjänstefolkets gamla matsal för Café Mamsell. Nuförtiden används rummet både som café i november under julmarknaden och används ibland som konferensrum och under bröllopen är det vanligt att rummet är barnrum. Här finns TV och video, ritblock och pennor. Här kan barnen vila sen på kvällen när det blir sent.

 

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*