Tjolöholms bröllopsblogg »

TJOLÖHOLM CLASSIC MOTOR NU PÅ SÖNDAG DEN 19 MAJ

Melancholia

För er som ska gifta er på Tjolöholm eller någon annanstans, men inte bestämt vilken bil ni vill ha som bröllopsskjuts, kanske ett besök på Tjolöholm nu på söndag kan göra valet enklare. Tjolöholm Classic Motor firar i år 20-årsjubileum och det är en av Sveriges största veteranbilsutställningar. Där kan ni titta på över tusen olika gamla fordon och kanske få hjälp med att välja det märke och den modell som skulle vara er drömbil att åka i.

Om ni tröttnar på att gå runt och titta på alla veteranfordon, då kan ni på tu man hand vandra i någon av skogarna på Tjolöholm, till exempel Mellanskog, Storeskog eller Fasankullen, som är den kullen ni ser bakom de engelska Morganbilarna på bilderna nedan. Eller promenera i slottsträdgården och slå er ner på någon av de nya fina träbänkarna, som Tjolöholm genom privata donationer fått möjlighet placera ut i parken.

Ni kan även gå till Slottsbutiken för att köpa glass från halländska Sia. En ny glasstrut från Sia i år är Columbus, som är en helt underbart god strut med chokladgräddglass och mangosorbet. Om ni köper ett par sådana och vill äta dem ifred och komma bort folkvimlet och motorbuller, gå bara uppför slottsvägen. När ni nästan är framme vid slottet tar ni en avstickare rakt in i skogen. Där uppe ligger Azaleadalen. Den vita rhododendron borde ha hunnit slå ut tills nu på söndag. Om inte annat så är halvön just nu alldeles översållad med vitsippor!

Ännu lättare att hitta till är Näckrosdammen. Den finner ni om ni går uppför slottsvägen, passerar slottet och havsterrassen och tar till vänster när ni ser en liten bedårande halmhydda. Där kan ni äta glasstruten Columbus och prata om ert bröllop. Glassens namn som påminnelse om att finna en ny kontinent är stort, men finna kärleken ett litet strå vassare.

Ett annat smultronställetips är en liten berghäll i skogen bakom Ida Thoresens marmorängel… eller annan liten berghäll precis bakom Slottskyrkan. De två platserna passar nästan ännu bättre om man är helt själv, och kanske inte har någon att gifta sig med. På de ställena blir man nästan aldrig störd och där finns en sakral ro även fast man är utomhus. Om du är singel kan du sedan gå tillbaka till veteranbilsutställningen. Där finns det nog många singlar och man har den perfekta isbrytaren, bara att börja prata om de putsade vackra bilarna…

Bilden ovan föreställer Kirsten Dunst och Alexander Skarsgård. De gifte sig på Tjolöholm för ett par år sedan, i filmen Melancholia.

 

Morgan

  • Hanna19 maj, 2013 - 13:56

    Vilken fin blogg! Har kollat igenom hela nu. Jag ska gifta mig i sommar så det är kul att titta runt för inspiration.

    Jag var på Tjolöholms slott för några år sen och passade på att ta lite bilder som senare (efter filmen) fick heta Melancholia då de är svart-vita och känns lite melankoliska och läskiga fast samtidigt vackra.ReplyCancel

  • Kristina Andersson19 maj, 2013 - 16:40

    Stort tack för kommentaren! Vad glad jag blir! KristinaReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*