Tjolöholms bröllopsblogg »

CECILIE & NICKLAS

cecilie_nicklas_36

 

Fotograf Sonja Dahlgren har fotograferat ända sedan tonåren. Hon bor i Göteborg och fotograferar mest mat, trädgård, barn och familjer, men förra året så fotograferade hon det norsksvenska brudparet Cecilie och Nicklas vackra bröllop på Tjolöholms slott. Fotograf Sonja älskar de vackra omgivningarna på Tjolöholm och det magiska läget vid havet. Nedan så kan ni se bilder från bröllopet och läsa en liten intervju med Sonja.

.

cecilie_nicklas_60cecilie_nicklas_20cecilie_nicklas_16

cecilie_nicklas_66

cecilie_nicklas_78

När är den bästa tiden på dygnet på sommaren att gifta sig för att få vackert ljus?

Vackrast ljus är det nästan alltid på morgonen eller kvällen (om solen skiner). Men eftersom de flesta gifter sig mitt på dagen är det viktigt att välja en fotograf som är bra på att hantera naturligt ljus – oavsett ljussituation eller väder. Vill man få riktigt vackra solnedgångsbilder går det alltid bra att smita iväg från middagen en stund för att fota.

Vilken är din egen absoluta favoritbild från bröllopet?

Den på bruden för att att det är kärlek i ögonen när hon tittar på sin man. Men ser inte honom på bilden, men om man vet att hon faktiskt tittar på honom så fattar man… (Den första bilden i det här inlägget.)

Tycker du om att ta lite galna bröllopsfotografier. Till exempel sätta mustasch på bruden och brudgummen hålla brudbuketten…

Ja, absolut! Om det passar brudparet och deras personlighet. Men inte bara för att vissa saker är trendiga eller för att alla andra gör det.

Har du några förebilder? 

Jose Villa är den absolut bästa bröllopsfotografen i världen. Det tycker jag och många andra.

 

cecilie_nicklas_81

  • […] Cecilies brudbukett är handbunden, rund och enkel, berättar floristerna på Åsa Blommor och Trädgård. Blommorna är valda för att passa deras temafärger, som var vitt och champagne. Form och utförande diskuterades fram av floristen och brudparet tillsammans. […]ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*