Tjolöholms bröllopsblogg »

INTERVJU MED BRUDEN MATILDA SOM I SOMRAS FICK SIN JIM PÅ TJOLÖHOLMS SLOTT

_MG_6237

 

Har du alltid drömt om att gifta dig på ett slott?

Ja, jag har drömt om det sedan jag var liten. Jag är uppväxt i Fjärås och Åsa så Tjolöholms slott har varit ett ställe vi besökte ofta under min barndom. När jag var liten så klädde jag upp mig till prinsessan sockersöt, som jag gärna ville bli kallad, och jag skulle bo på ett slott när jag blev stor och Tjolöholm har alltid vart nära mitt hjärta… så när vi bestämde oss för vart vi skulle gifta oss så var Tjolöholms slott det självklara valet.

Vilka blommor valde du att ha i din brudbukett?

Jag valde en ljusblå hortensia som bas med rosa rosor och vit fresta i och med lite brudslöja i buketten.

 

_MG_6522

 

Var hittade du din fantastiska brudklänning?

Jag köpte min klänning på Ramona Design i Göteborg.

Var hittade din brudgum Jim sina stiliga kläder?

Jim hyrde sina kläder i samma butik som jag.

 

_MG_5730

 

Var det känslosamt någon gång under bröllopsdagen?

Oh ja! Det var nog en konstant dag enbart med en massa känslor! Allt från när man satt och sminkade sig, till att man klädde på sig klänningen, till att man hälsade på gratulerande vänner och släktingar, till att stå där framme och säga ”ja”. Men ett speciellt känslosamt ögonblick var nog det när Jim fick se mig första gången. Det var så mycket känslor, för han hade inte sett mig i klänningen förrän då… och känslan när man fick kyssas som man och hustru första gången var magisk.

 

_MG_6003

_MG_6004

 

Hur var det att gifta sig i slottshallen?

Det var helt magiskt! Redan när vi var och kollade i slottshallen så visste jag att det skulle bli perfekt. På själva bröllopsdagen så kände jag mig som en prinsessa i sitt slott som till slut fick sin prins. Det var en magisk känsla att gå genom slottshallen och se ens släktingar och vänners härliga leenden. Man blev uppfylld av kärlek, men att få se Jim, min man, stå där framme med världens leende var nog den bästa känslan någonsin. Hela jag var bara fylld av glädje, lycka och kärlek.

Vad tycker du om Julius Kronbergs oljemålning ”Drottningen av Saba” som hänger i slottshallen?

Sedan jag var liten har jag alltid undrat hur man kan måla en sådan stor tavla och tyckt den varit jättefin!

 

_MG_6043

 

Vad hade ni för musik under vigseln?

Under vår vigsel så gick vi in till låten ”A Thousand Years – Part 2” med Christina Perri. Låten är från min favoritfilm Twilight och nu är den min käraste låt. Varje gång jag lyssnar på den så påminns jag om när jag gick ner för slottstrappan till slottshallen. Det var min barndomsvän Lina Mattsson och hennes lillasyster Emma-Karin Mattsson som sjöng och spelade. Sedan sjöng min moster Kärleksvisan av Sarah Dawn Finer som är en otroligt vacker låt som hon sjöng efter att vi hade sagt ja. Vår utgångsmarch blev Indiana Jones Theme Song i klassiskt stuk, som vår duktiga pianist Viktor Stenner spelade så vackert.

 

_MG_6341

 

Vad tycker du om Tjolöholm?

Jag älskar naturen runt omkring och att oavsett väder så ser Tjolöholm alltid så vackert, mystiskt och magiskt ut. Jag älskar den engelska stilen på slottet och på nått sätt så känns det lite som hemma, eftersom man var där så mycket som liten…

 

_MG_6408

_MG_6275

_MG_6187

Foto: Erikka HanssonPink Stripe Photography

Fotografens Facebooksida: facebook.com/pinkstripephoto

Brudens blogg: nouw.com/matildawaern

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*