Tjolöholms bröllopsblogg »

TÄVLA MED DIN ÄPPLEKAKA – VINN EN ÖVERNATTNING!

Under skördefesten den 3-4 oktober ska årets godaste äppelkaka koras. Alla är välkomna att tävla med sin godaste äppelkaka, bara det endast är svenska äpplen som används. Föranmälan mailas till info@tjoloholm.se senast den 29 september 2015. Man kan tävla antingen på lördagen eller söndagen. Ange vilken dag ni vill tävla i anmälan. Bästa kakan utses av en jury där bland annat Lisa Lemke och Erika Johansson, LRF, ingår. De som deltar i äppelkakstävlingen får fri entré till skördefesten. Recept på äpplekakan ska bifogas till den bakade kakan och kakan ska lämnas in senast klockan 11 på tävlingsdagen. Medtag fat och kupa.

Vinnarpris är en övernattning för två personer på Tjolöholm.

 

The Village-5048vykort byn och kyrkan skickat 1903kyrkan och bynTjoloh 27DSCF3756

DSCF3776

Det filantropiska tänkandet – att skönhet förädlar människan – har haft en lång tradition inom familjen Dickson som byggde Tjolöholms Slott. Genom vackra hem skulle grogrunden skapas för att dana lyckliga människor som i sin tur skulle kunna skapa ett bättre samhälle.

lars israel wahlman

Allmogebyn ritades likt slottet av Lars Israel Wahlman (1870-1952). Han var en företrädare för Arts and Crafts i Sverige och hans arkitektur var nationalromantisk.

bybyn.

by.

bynBroderierna på bilden ovan är sydda i Lahore, Pakistan. Tjolöholms stugor är mycket populära hos brudpar och bröllopsgäster! Bilden nedan är tagen av fotograf Katrin Svensson.

Fotograf Katrin Svensson, brudgum och best man

 

Lycka till med era äpplekakor! Ni som vill bo på Tjolöholm i höst eller vinter utan att deltaga i någon tävling – Ni kan kontakta oss på info@tjoloholm.se eller ring på telefon 0300-40 46 00.

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*