Tjolöholms Trädgårdsblogg » ....en trädgårdsmästare berättar

En dag att minnas!

I söndags var det Pelargondag på Tjolöholm. Solen sken men tyvärr blåste det en hel del. Detta hindrade dock inte att massor av glada människor tog sig ut till oss och handlade och lyssnade på spännande föreläsningar om pelargoner:-)Dagen till ära var det gratis inträde till vår pelargonutställning, och många tog tillfället i akt att kika in. Där var också Dan och Mie från Cadabra design, som berättade om sina krukor från Italien. Vi har köpt våra fina stora krukor som står framför slottet därifrån!

I byn stod Åkrabergs handelsträdgård, Svenska pelargonsällskapet och Pelargonfönstret och sålde pelargoner av alla de sorter. Till på köpet fick man råd och tips om hur man bäst skall sköta sina blommor!

I kyrkan hade Mats från Pelargonfönstret ett föredrag under dagen, där han berättade om alla de olika pelargongrupperna som finns och vad som kännetecknar dem. Massor av bra tips fick man också!

Jag höll en visning i byn, där jag berättade om livet och trädgårdarna där. Jag blev förvånad över hur många personer som slöt upp!  Det KAN ha att göra med att Gunnel Carlson kommit  och slutit upp till vandringen  ;-) Hon höll ett föredrag lite senare i kyrkan, först med Gösta från Bellis Växtmiljö (till vänster om Gunnel på bilden)  och de berättade om växternas betydelse för människan, mycket tankvärt, och sedan fortsatte Gunnel att prata om pelargoner. Underbara föreläsningar allihopa!

I storstugan stod folk i kö för att äta och fika. Ryktet om Weilotts pelargonkaka hade spridit sig !

Jag kände mig väldigt nöjd med dagen, speciellt när jag såg glada människor som kånkade omkring på sina påsar med pelargonfynd!

En dag i byn, med ett tema, får nog bli ett årligt evenemang framöver!

Eva, trädgårdsmästaren i byn.

Ps. Bilderna har Thomas Carlén tagit!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*