Tjolöholms Trädgårdsblogg » ....en trädgårdsmästare berättar

Efter sol kom regn…

Har man bestämt sig så har man. I onsdags hade vi bestämt oss för att plantera våra nya lagerträd i sina nya ektunnor från Varalöfs tunnbinderi www.tunnor.se , det var bara det att det var samma dag som sommaren bestämde sig för att göra ett uppehåll till förmån för ett litet inhopp från ”regnigahöststormardagen”:-(

Vad vi slet! Ingela var på väg att blåsa bort vid ett tillfälle och de stackars lagerträden fick bekänna färg när de helt abrupt lyftes ut ur loggian till detta inferno!! Var tvugna att förankra dem lite osnyggt med pinnar för att de inte skulle lyftas ur krukorna!

Plötsligt kom en liten sol fram under ett kort ögonblick. Antagligen för att vädret fick lite dåligt samvete att vi både skulle stå i regn och blåst samtidigt som vi planterade om våra OERHÖRT taggiga agavor (?) Man får tacka!:-)

Som sagt, ett kort uppehåll sedan var det dags igen. Här kämpar Therese och Philip med rensning av rabatten uppe vi Janus.

Här kommer förresten årets upplaga av tapetrabatten! Det är Kenneth som bestämt designen i år! Jättefint tycker jag!

I veckan som varit, så var de duktiga eleverna från Carl Malmstens möbelskola här nere och placerade ut sin lilla grupp som pryder platsen på vägen upp mot valvet. De har satt en informationstavla där ni kan läsa om deras spännande resa från skiss till prototyp!

Deras koncept heter -Historien om någon- efter sagoboken med samma namn. För att förstärka sagotemat planterade jag en Klockranka som dramatiskt kommer att få svinga sig upp mot valvet!

På spaljen klättrar en passionsblomma med sina märkliga blommor!

Har ni svårt att hitta dit, så följer ni bara den röda tråden, vars nystan ligger på gräset på vägen mot havet:-)

För er som undrat hur det gick för vår nyplanterade häck av Japansk järnek, så kan jag med glädje berätta att den överlevt denna vinter, även om den frös ner till marken!

Längst ner från botten har det nu börjat komma nya små skott! Även om det innebär att det kommer att försena den tänkta sluthöjden med ett antal år, så är vi ändå väldigt tacksamma över att slippa köpa nya plantor med allt vad det inneburit i kostnad och arbete!:-)

Längtans blåa blomma, här en iris, växer vid näckrosdammen tillsammans med azaleorna. En magisk plats vid denna tiden på året!

Eva, trädgårdsmästaren i byn.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*