Tjolöholms Trädgårdsblogg » ....en trädgårdsmästare berättar

I Slottets växthus händer det saker!

Ni kanske undrar varför Ingela står ute och krukar in våra små pelargonsticklingar som vi fick i torsdags? Ja, trots att vi har ett gigantiskt växthus på hela 10 kvm, så bestämde vi oss ändå för att stå i kylan och göra det. Det är mycket coolare tycker vi! I dubbel bemärkelse;-)

Men nu står de inne i det vara växthuset och växer, så att vi skall kunna sätta ut dem när värmen kommer!

‘Pink Capitatum’ kommer att vara runt Manegen i första hand.

Och ‘Imperial Butterfly’ kommer att vara i byn!

‘Attar of Roses’ och ‘Ashby’ som också står klara i sina krukor, kommer vi också att placera ut på olika platser, och så väntar vi med spänning på att ‘L’Elegante’ och ‘Lady Grey Plymoth’ skall komma, så vi får kruka in dem så fort som möjligt. Älskar pelargoner!:-)

Det finns lite annat smått och gott, som spirar i vårt växthus!

Honungsbusken börjar bli jättefin…

Och passionsblommorna börjar sätta knopp, trots att de haft inneboende under vintern i form av en familj möss som gjorde om hela rotsystemet till en paradvåning!

Judasträden knoppas.

Echeverian blommar! (Borde tagit bort blommorna, så att själva plantan växte i stället, men man är lite blödig ibland!)

Hottentottlilja!

Detta ser kanske inte så himla inspirerande ut, men det är en del av våra dahlior som snart kommer att visa sig som små röda pilspetsar i jorden.

Denna växer inte i växthuset men vid Grindstugan. Det blir ett gulligt ”ogräs” med tiden, som blommar två gånger under säsongen. Jag tror det är Euphorbia ‘Fens Ruby’, men är inte helt säker. Om någon från Kungsbacka trädgårdsvänner( kungsbackatradgardsvanner.se) i gruppen Historia och Framtid läser detta, kanske ni kan svara på det, för jag tror att ni planterat den!

Till sist, ett vårtecken så gott som något!;-)

Om ni liksom jag, älskar pelargoner, så kommer ni att få ert lystmäte mättat ute på Tjolöholm i sommar! Mer info kommer;-)

Eva, trädgårdsmästaren i byn

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*