Tjolöholms Trädgårdsblogg » ....en trädgårdsmästare berättar

Februariarbete i trädgården

 

Det är knappt man ser dem där uppe i lindhäcken, men visst är det väl Harald som står där?

Och Kenneth!:-)

Det är dags för lindhäckens årliga besök hos Tjolöholms eminenta frisörer!

Efter att ha gjort detta ett antal gånger under sina många år här ute på Tjolöholm, så klipper de helt obekymrade på, balanserandes på stegar, klättrande på svajiga grenar och samtidigt svarar de på frågor i telefonen! De är fantastiska, mina arbetskompisar:-)

Alltid lika glada och välkomnande mot fotografen!;-)

Det är en gammal häck, där delar härstammar så långt tillbaka som tiden innan Tjolöholm byggdes. När det tidigare slottet stod här. Häcken består av tre olika sorters lind, parklind, skogslind och bohuslind.

Vissa träd börjar visa stora tecken på att de varit med en tid, och kanske inte orkar speciellt länge till. Nu ser detta mest ut som ett gammalt sockerdricksträd.

Vissa grenar fattar man inte hur de fortfarande lever. All bark runt om är helt borta…

men uppe i kronan är det fortfarande friskt och växer!:-)

Årstillväxten skall man inte klaga på! Ca 1.20 hade det vuxit, lite beroende på sort visserligen. Grenarna tar vi in och pryder i slottet och storstugan. Ja, inte alla då förstås. det blir ju en del;-)

Blev så glad häromdagen förresten när jag såg detta!

Evelina, Alice och Lisa hade varit här! Vet inte vilka ni är, men jag är så glad att ni kom hit i alla fall! Kram på er!

Kom innan snön försvinner och gör ett avtryck ni också som visar att ni varit här och njutit! Kanske i form av en snöängel!

Eva, trädgårdsmästaren i byn.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*