Tjolöholms Trädgårdsblogg » ....en trädgårdsmästare berättar

Tiden efter julmarknaden.

På Tjolöholm finns det olika tideräkningar. Tiden före och efter julmarknaden är en sådan. Månaden innan arbetar man hysteriskt med att fixa och dona. Efteråt går man in i något slags tillstånd med tomhet och trötthet. Men ändå en glädje över att vi lyckades! Lyckades att återigen göra en julmarknad där vi spred julglädje och gav många människor ett tillfälle umgås och komma ifrån vardagen lite grann!

Sedan är det dags att ta vid där vi slutade innan julmarknadsbestyren började! Plantera lökar bland annat! Hoppas vi hinner få ner alla och klippa klart häckarna och allt det där andra vi måste göra nu!

Men man inser ganska snart att det blir svårt! Dagsljuset försvinner alldeles för fort!

Och det är knappt man ser lökarna när man lagt ut dem på marken! Men vi jobbar på:-)

Men plötsligt tycker nog moder natur att det är dags att ge alla människor lite mer julstämning. Och snön och kylan kommer lika plötsligt varje år. Vad hände? Hur skall vi nu kunna gräva ner lökarna, klippa häckarna?

Tomten verkar glad i alla fall! Han har äntligen fått sitt vita skägg som han längtat efter!:-)

Allt får avbrytas, för nu går dagarna åt till att skotta snö! Lika bra att inse att vissa saker hinner man inte med bara. Får plantera  resterande lökar i krukor istället:-)

Men mössen som blivit lika tagna på sängen över snön bestämmer sig för att flytta in i växthuset och kalasa på lökarna och Passionsblommorna och Echeverian och… Ja,vad gör man? Resignerar? Man får inse att allt inte blir som man tänkt sig. Men det blir bra ändå!:-)Vad är väl uppätna lökar och växter. Det gör ju inte att vi inte får en fantastisk vår och sommar nästa år i alla fall! Tjolöholm bara väntar på att vakna igen till våren och ge er alla en lika fantastisk upplevelse som alltid!

Ta er tid att gå ut i naturen och titta på alla knopparna på träden, så ser ni att våren redan är på väg!

Eva, trädgårdsmästaren i byn.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*