Tjolöholms Trädgårdsblogg » ....en trädgårdsmästare berättar

Mellan skörd och jul!

Just nu är vi inne i den där tiden när allt skall bli gjort! Arbetet med skördefesten har precis avslutats och snart börjar förberedelserna inför julmarknaden!:-)

Man kan inte säga annat än att skördefesten blev hellyckad! Det tyckte både våra besökare, som var rekordmånga, och vi själva!

Även den här lille killen tyckte att vi hade lyckats alldeles speciellt bra med att få till en perfekt hopp-pöl! (Kan ju hända att vi fick en del hjälp med detta av DET EVINNERLIGA REGNANDET, som ihärdigt vräkte ner under förberedelseveckan.) :-(

Men tiden som är nu är lika intensiv som på våren. Innan alla granar och dekorationer skall upp på området, skall vi få planterat alla tusentals lökar som vi sätter varje år. Vi kommer att fortsätta att plantera vår favorit ‘jetfire’ som ni ser på bilden, men också en hel del nya sorter. Dela och flytta perenner, förbereda rabatter för hösten, beskära det som vi inte hunnit med än, klippa gräs, plantera nytt och en hel del annat står också på agendan.

Påbackade krukor skall också tas om hand! Vill uppmana alla som inte har tillstånd att köra in i byn, att parkera på kyrkparkeringen istället. Detta för att undvika att det här händer. Det blir också mycket mysigare att vara i byn om man slipper bilarna!:-)

Tänkte visa lite bilder på vad som är värt att uppmärksamma lite extra just nu! I framkanten här, blommar just nu ett litet bestånd av Gentiana. Underbara blå höstblommor!

I manegenrabatten tävlar fortfarande nävan och höstanemonen om att vara snyggast!

Syrénhortensian ‘Limelight’ hänger på!:-)Vissa blommor har börjat skifta från ljust lime, till lite lila. Den ligger på god förstaplats i den rabatten tycker jag nog.

Vädden uppe på valvet lyser intensivt blå!

Och i krukorna utanför storstugan börjar snart kronärtskockan slå ut!;-)

Till sist en liten bild på dessa underbara djur som vi har förmånen av att få vara i närheten av på vårt arbete här på Tjolöholm. Är de inte underbara!:-)De är vår arrendator Ingemar och hans familj som äger dem. Så här borde alla djur få ha det!!

Som ni ser, så finns det många anledningar att komma och besöka oss här ute Tjolöholm. Välkomna!!

Eva, trädgårdsmästaren i byn.

  • Vadim Tararin22 november, 2012 - 09:13

    Suede est une tres bien pay’s pour voyage’s avec amie et famiglie aussi!Jadore Suede toujour..!!!ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*