Tjolöholms Trädgårdsblogg » ....en trädgårdsmästare berättar

Små reflektioner.

Det var inte många veckor sedan vi klippte den här häcken, och redan hade det vuxit ut halvmeterlånga skott. Tala om växtkraft! Efter att ha klippt hela häcken två gånger på ovansidan, så funderade jag helt ärligt på att skippa sidorna eftersom ryggen och axlarna värkte så efter dusten med häckklipparen. Inbillade mig att det såg ganska fräckt ut att låta den vara:-)Men efter lite frukost så åkte sidorna av också! Himla tur!

På tal om klippning, så klipptes alla ”Barbapapporna” på sjöparaden klart i denna veckan! Eller idegransbuskarna som det korrekta namnet är på dem. Det är ett drygt arbete.

Speciellt med tanke på den höga höjden!

Även om Kenneth, som är den längsta av oss som arbetar här, står på den högsta stegen vi har, så är det nätt och jämt att han når att klippa toppen!:-)

Kommer ni ihåg att jag i våras, visade att vi klippt ner vårt rådhusvin på slottet, eftersom de skulle laga fogarna? Det är fantastiskt vad det har vuxit upp redan!

Harald har redan fått börja tukta det för att det inte skall växa in genom fönsterspringorna!:-)

I vår nya ”Riddar Roland rabatt, så har fingerborgsblomman blommat ut och börjat bilda frökapslar.

Och höstanemonen har slagit ut.

Samtidigt så börjar julrosen redan titta fram…

Och maskrosorna blommar för fullt! Visst är det lite lurigt när allt kommer på en gång i en enda salig röra!

Till sist så har jag reflekterat lite över alla dessa hålor som finns överallt här ute på Tjolöholm. Vilka gör dem? Vad har de dem till? Det finns både stora och små. Vissa är avgrundsdjupa…Kanske är det ingångarna till Underlandet! Där kaninen, påskharen och hattmakaren bor!

Ja, det finn bara ett sätt att ta reda på det:

Kom ut till Tjolöholm och leta efter hålen, och hoppa ner! Det kanske blir en fantastisk upplevelse;-)

Eva, trädgårdsmästaren i byn.

  • Cariann15 oktober, 2012 - 08:50

    Åååå tänk att kunna klippa en idegran! Det blir så snyggt och ser så läckert ut. Men förstår att det är både tungt och kräver stor kunskap.ReplyCancel

  • Aquiles Alves Das Neves Junior27 oktober, 2012 - 04:23

    Ursäkta mig,jag inte talar perfect svenska,därfor jag brasilien (Brasil ),och jag talar potugisiska.TJOLOHOLM ar den mycket vacker i min asikit.Jag beundra mycket av alla.Underbar!ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*