Tjolöholms Trädgårdsblogg » ....en trädgårdsmästare berättar

Fredagsmys!

Innan jag gick hem i fredags så tog jag en tur för att insupa lite av den energi man får av att vara i trädgården på Tjolöholm.

Jag såg att Cobean slagit ut sina första blommor. Bättre sent än aldrig heter det ju! Men den har fått kämpa mot sniglar och sork så vi är ändå nöjda!

Pompomdahlian ser så rund och go´ ut bland de andra i rabatten:-)

Även i år har vi satt dahlior i ”rosrabatten”! Kan det finnas en chans att rosengången återuppstår 2013? Vi får hoppas det i alla fall! Om inte annat så jobbar vi på att det skall bli så;-)

Gick ner till stranden och njöt av lite havsbris…Ni vet väl att av 447 EU-testade badplatser, så fick Tjolöholm omdömet UTMÄRKT!

Välkomna hit och ta ett dopp innan sommaren är över! Fika kan ni köpa i Lekstugans sommarkafé när ni känner er sugna!

Ovanför den lite kitschiga blå soptunnan;-)så väller vildvinet över alla bredder. Så snart hösten börjar närma sig, så  kommer det att spraka i rödaste rött! Fast det är ganska pampigt redan nu!

En liten kul sak jag upptäckte bredvid ”vildvinsträden”, var den här stammen som trött lutat sig mot berget och blivit ett med det! Den har vallat över som det heter, och mår bäst om det får vara där den är. Gulligt eller hur?:-)

Innan jag drog mig upp mot slottet igen, så kan jag inte annat än fascineras över alla fantastiska stenskapelser som de som byggde slottet en gång gjort! Gud vilket tungt arbete det måste ha varit. Som de slet för att vi skulle kunna stå och njuta i t.ex. denna utsiktsrundel som vetter ut mot havet!

Eller när de gjorde stengrottan, där man kan sitta och njuta med en bok eller sitta och prata med någon man tycker om…

När man sitter i stengrottan så ser man rakt mot Vishetens källa där en gång Yggdrasil stod och där vattnet kom rinnande ner. Idag har visheten sinat och Yggdrasil försvunnit! Undrar om det är ett omen?;-)

Efter att ha tagit farväl av den lilla korsspindeln som hade fullt upp att fixa mat till helgens fest, så drog jag mig hemåt, och kände mig rik på upplevelser!

Ta vara på det som finns helt gratis omkring dig!

Eva, trädgårdsmästaren i byn.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*