Tjolöholms Trädgårdsblogg » ....en trädgårdsmästare berättar

Buskmagnolian…fortsättning

Buskmagnolia (Magnolia sieboldii)

Efter inlägget om buskmagnolian 5 juli inkom en förfrågan om bild på busken, och i kväll promenerade jag förbi Grindstugan med kameran och knäppte den högra bilden. Den gula ringen markerar vad busken är planterad. Tyvärr är blomningen så gott som över nu, och de sista blommorna har tagit rejält stryk av det ihärdiga regnandet senaste tiden.

När jag ändå var där kunde inte den vackra lavendelblomningen passeras utan att förevigas. Lavendel för mina tankar till de engelska trädgårdarna, och med detta vackra hus som bakgrund var det inte utan att man kände sig lite förflyttad till de brittiska öarna:-)

Notera dock att stugan är uthyrd veckovis över sommaren, och att man därför får njuta av prakten från vägen utanför.

/Thomas (admin och inhoppare)

  • Maria22 juli, 2012 - 05:49

    Tänk att lavendel kan vara så vackert! :)ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*