Tjolöholms Trädgårdsblogg » ....en trädgårdsmästare berättar

I sommarblommornas tid!

Nu är sommarblomsplanteringarna i full gång! I år blir det även 12 stycken nya italienska krukor som kommer att fyllas med sommarblommor! De kommer att bl. a. vara judasträd, honungsbuske, vinbärssalvia m.m.  i dem. Fortfarande väntar vi lite på att de skall växa till sig i växthuset, men snart är de ute!  Här är Harald i full gång med en rabatt!

Och här är Kenneth!:-)

Här är årets tapetrabatt i det närmaste färdig! Vi inväntar en leverans av gulbladig helgonört som skall fylla upp de svarta ytorna bara.

I manegens rabatter ser det lite tomt ut, men snart fyller de små plantorna ut utrymmet omkring sig och det blir en härlig matta av bl.a. Daggros, sommarljus, vinbärsalvia och dahlior!

Även naturens egna ”sommarblomsplanteringar” är fantastiska, och här är det välfyllt från början!

Och jag bara undrar. Vad är det som gör vissa blommor till ogräs i vissas ögon? När man ser denna fantastiska smörblomma så skulle i alla fall jag kunna tänka mig att göra alla Tjolöholms sommarrabatter nästa år i gult, och bara använda smörblommor!:-)Visst skulle det vara häftigt! Eller;-)

Vi träffas i sommar!

Eva, trädgårdsmästaren i byn.

  • Maria Förssell Six4 juni, 2012 - 08:37

    Så vackert det blir. Skall genast ta en sväng ut i trädgården imorgon. Alltid lika spännande med årets nya blommor.ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*