Tjolöholms Trädgårdsblogg » ....en trädgårdsmästare berättar

Det fortskrider!

I morse satte James och Helen Dooley ut de sista krukorna i Rolandrabatten.

Sedan tog vi över och planterade ner allting. Det tar mer tid än man tror! Vi gräver ett hål, sätter ner växten och vattnar ordentligt ett par gånger innan vi lägger jorden runt plantan. Så gör vi planta för planta så vi vet att de inte står och torkar innan de hinner rota sig.

Till att börja med ser rabatterna ganska glesa ut, men dels skall det kompletteras med fler växter och dels så kommer de att rota sig och sätta fart och breda ut sig och bli så där härligt frodiga! Vänta bara, jag kommer att uppdatera er med jämna mellanrum så ni får se förvandlingen!:-)

Det hände mer saker idag. Marie-Louise och Bror Simonsson från Kungsbackatraktens biodlarförening kom med en bikupa som skall stå här i byn, och där bina skall producera honung som ni dels kan köpa i butiken och dels kan njuta av i Storstugan i sommar. Snacka om närproducerat!:-)

Här står den på plats och ikväll kommer det att flytta in ett starkt bisamhälle som kommer att se till att vi får än mer blommor och frukt på träden i framtiden här på Tjolöholm. Det tackar vi för!

Ni kommer att få täta rapporter även härifrån:-)

Förresten, det kommer ju att komma en visningskupa också. Där kan man genom en glasruta få se hur det ser ut inne i kupan! Det är helt fantastiskt att se, om ni inte gjort det förr. Passa på i sommar när ni kommer hit att ta er en titt!

Tjolöholm, stället där det ständigt händer nya saker!;-)

Eva, trädgårdsmästaren i byn.

  • Maria24 maj, 2012 - 10:07

    Så oerhört härligt – jag blir glad i själen av att se vad ni har åstadkommit! Både blommor och bin på Tjolöholm i sommar!ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*