Tjolöholms Trädgårdsblogg » ....en trädgårdsmästare berättar

Som om man inte hade nog med jobb!

Jag berättade tidigare att vi tagit bort den gamla buxbomshäcken på sjösidan och ersatt den med en Ilexhäck. Detta för att man inte kan sätta buxbom just nu pga en svampsjukdom. Vi grävde upp den gamla och planterade ner 300 nya plantor.

Tyvärr visade det sig först efter att de stått planterade ett tag, att de hade fått en frostskada på rötterna när de stod hos odlaren, vilket resulterade i att de plötsligt dog, planta efter planta!:-oNya av en annan sort fick beställas, de nysatta grävas upp och ersättas med en sort som heter Ilex crenata ‘Golden Gem’.

Alla som arbetar med trädgård vet att det inte finns tid över för oväntade saker den här tiden på året!

Men nu står de här i alla fall på sina platser. Lite mindre än de första, men vi tycker nog att den här sorten faktiskt är ännu mera buxbomlik!:-)

För övrigt så blommar häggen. Ja, den är nog snart överblommad snarare!

Och Bitterskråpens blad växer och växer!

Innan jag slutar för denna gången så tänkte jag bara tipsa er om att våra fina bänkar som vi köpte in förra året är utsatta i trädgården. Vet ni om att ni kan få sponsra en bänk? Det innebär att ni får en fin emaljskylt med ert namn  uppsatta på bänken!:-)

Hör av er till vårt kontor på telefonnummer 0300-404600 så får ni mer information!

Fortfarande är bästa tiden nu!

Eva, trädgårdsmästaren i byn.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*