Tjolöholms Trädgårdsblogg » ....en trädgårdsmästare berättar

Kyrkrosorna är här!

Nu har vildrosorna från Flora Linnéa i Helsingborg kommit! Här ligger de färdiga på flaket, tillsammans med jord och gödsel, för att planteras uppe vid kyrkan.:-)

Det känns som om man var i en godisbutik när man plockar upp rosorna, en efter en, den ena underbarare än den andra! Fast det är nog bara vi ”trädgårdsmänniskor” som förstår det. Andra ser dem nog mer som en hög med taggiga pinnar!:-)

Väl planterade på sina platser måste jag väl medge att den lilla, lilla bit som sticker upp efter att de planterats djupt ner i marken, inte ser mycket ut för världen. Det är tur att den lilla markeringspinnen står kvar så man inte tappar bort dem!

Men jag vet att snart så sätter de igång att växa och blomma:-)Och då kommer alla att fatta storheten i dessa små taggiga pinnar! Leve rosorna!

Jag lovar att ni skall få se deras förvandling från den fula ankungen till den fina svanen. (Fast jag tycker ankungar är vackra också;-)  )

Här kommer förresten en bild på narcissen ‘Jetfire’ som jag pratade om tidigare. En riktig fighter är vad den är. Plantera sådana i höst!

 

Vi ses på Tjolöholm!

Eva, trädgårdsmästaren i byn.

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*