Tjolöholms Trädgårdsblogg » ....en trädgårdsmästare berättar

Vart tog våren vägen?!

Fy tusan vad jag frös när jag kom till jobbet vid 7-tiden i morse! Igår var det också kallt, men då sken i alla fall solen, men idag föll regn och snö…

Lökarna som så käckt letade sig upp ur jorden tidigare i våras, fick plötsligt en chock när kylan kom och står nu och stampar, och vet varken ut eller in! Det är framför allt tête-a-têten som tagit stryk, och jag undrar om den klarar sig… Vissa andra går det bättre för! Parkerar ni på parkeringen som är omgärdad av en häck, så kan ni njuta av den lilla Jetfire som envist kämpar på! (Skall lägga in en bild på den senare)

En sak som känns lite trist är att vi har märkt att någon/några har grävt upp stora plantor av snöklockorna. :-(  Visserligen finns det många, men det är ju precis det vi vill att det skall vara också i framtiden. Vi hoppas och tror att de allra flesta som besöker oss tycker att blommorna är finast där de är!

En liten sak som gjorde mig glad idag, var att när jag gick igenom halmhyddan mot näckrosdammen, så möttes jag av denna lilla godingen!

Alldeles ensam stod han där så rakryggad, Kejsarkronan!:-)

Visst kan livet vara fantastiskt, det gäller bara att se det!

Eva, trädgårdsmästaren i byn.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*