Tjolöholms Trädgårdsblogg » ....en trädgårdsmästare berättar

Maj 2011

Nu händer det mycket i naturen! Våren marcherar i rask takt framåt och man känner att man har svårt att hinna med och uppleva allt!

Vi  försöker ändå  ta oss tid att ibland stanna upp och njuta av alla lökväxter som blommar, på den ”illgröna” grönskan i träden som är så underbar precis nu, och alla perenner som sticker upp ur jorden. Man har sett det så många gånger men ändå fylls man av samma stora glädje över att det händer i år igen!

Vi har börjat med att klippa gräsmattorna nu och det är på sätt och vis startskottet på säsongen!

Nu har vi också börjat att göra om gräsmattan vid storstugan till en trädgård! En roshäck av sorten  ’Frau Dagmar Hastrup’ kommer att rama in trädgården mot grusvägen och en rabatt mot storstugans nordvästra gavel kommer att växa fram under försommaren, med rosor, örter och perenner!

Uppe vid kyrkan kommer den befintliga rabatten att tas bort helt och ersättas även där med rosor och perenner.

Vid byhusen kommer fruktträd att planteras, som Munkagårdsskolan så snällt donerat till oss. Det är vi mycket tacksamma för! Det kommer att ge husen en stomme till de trägårdar som sakta kommer att växa fram.

Stigarna runt slottet är snart färdigröjda och nya skyltar kommer att sättas upp.

Den stora parkeringen kommer också att bli tydligare med ny in- och utfart och stora trätunnor med silverpäron kommer att pryda den!

Ni får skynda er ut om ni vill se alla vit- och blåsippor! Snart är dom överblommade, men det finns alltid något nytt som blommar. Rhododendron kommer att blomma riktigt tidigt i år, så missa inte det! Det finns alltid en anledning att ta en promenad ute på Tjolöholm!

Vi syns i trädgården!

/Trädgårdsmästarna

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*