Tjolöholms Trädgårdsblogg » ....en trädgårdsmästare berättar

Juni 2011

Sommarlovsmånaden! Nu blommar det mesta! Det jag tycker är vackrast nu är gullregnet uppe vid slottet. Det står så fint med sin gula färg mot rhododendrons vackert rosa! Missa det inte!

  (Växten i denna bild är Gullbåge)

Runt näckrosdammen, som ligger på slottets havssida, precis när man går igenom valvporten och till vänster, där har azaleorna börjat slå ut. Framme vid lekstugan, som ligger vid dammen har den falska akacian också börjat veckla ut sina blad. Sätt er gärna en stund och ta en kopp kaffe, som finns till försäljning i lekstugan, och titta ut över dammen! Det är så fint där!


Vill man så går man vidare på stigen som går upp mot Ruddammen, ett magiskt ställe! Där uppe blommar också rhododendron och azaleor, och kommer man dit på våren så kan man ha tur att få se och höra grodorna leka där. Vilket ljud!

Fram till midsommar är också de vilda blommornas tid! Runt om på Tjolöholm finns mångas vilda partier fyllda med allehanda örter, som tjärblomster, humleblomster, älggräs, nävor, ja listan kan bli hur lång som helst! Gå sakta förbi dem områdena och titta, men fram för allt lukta och njut!

Uppe på slottet håller Harald och Tom på att anlägga årets sommarblomsrabatter. Det blir så fint när den svarta jorden täcks med färger! I år jobbar de mycket med vävarväxter, dvs. att växterna skall gå in i vart annat.


Och glöm inte också, att ta en tur förbi Grindstugan när ni är här! Där håller Kungsbacka Trädgårdsvänner till på söndagar varannan vecka och gör fint. Just nu är det helt underbart med allt som blommar! Hör av er till dem om ni vill vara med i gruppen som skapar historia på Tjolöholm!

Till sist. Dra er inte för att fråga oss om sådant ni undrar över när ni är här på besök. Även om vi står huvudstupa ner i en rabatt och rensar ogräs, så blir vi jätteglada över att få berätta och svara på frågor!

Väl mött i sommar!
Eva, trädgårdsmästaren i byn.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*