Tjolöholms Trädgårdsblogg » ....en trädgårdsmästare berättar

Augusti 2011

Nu är allt i full gång! Våra växter och planteringar är i full blom och aktiviteter i form av teatrar, visningar och utställningar pågår för fullt. Och alla underbara besökare som kommer hit och förgyller våra dagar, er tackar vi speciellt!

Under denna månad håller vi i trädgården mest på med att underhålla våra planteringar och gräsmattor. Vi vattnar, putsar och ansar och kommer också att klippa våra idegransbuskar som står på slottets sjösida. Det är ganska kul att se på när vi gör det, för jag tror inte alla riktigt vet hur det går till! Vi står och balanserar på höga stegar och börjar med att kontrollera att näten som är virade runt alla buskar, så att de skall hålla formen, är hela. Annars får vi byta ut dem. Sedan klipper vi allt som sticker ut utanför näten för hand med vanliga häcksaxar. Vi får ofta besök av fåglar som flyger omkring och är oroliga om vi skall förstöra deras små bon som de har djupt inne i buskarna! Men vi är väldigt försiktiga så att de inte skall komma till skada.  Jag återkommer med bilder när vi klipper senare.

Uppe vid kyrkan har jag nu planterat de sista 2 rosorna i rabatten. Det var de 2 klätterrosorna, ’Albertine’ och ’Venusta Pendula’ som jag inte fick tag i tidigare som nu är på plats. De kommer att få en ställning av armeringsjärn framför sig som de skall kunna stödja sig upp mot sin väg till himlen – Coleum Versus- !( Familjen Dicksons valspråk som betyder just det, mot himlen!)

/Eva, trädgårdsmästare i byn

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*