Tjolöholms Trädgårdsblogg » ....en trädgårdsmästare berättar

September 2011

Det har varit en regnig och blåsig sommar, om det nu kunnat undgå någon! Trots det så tycker jag att växterna har klarat sig förvånansvärt bra ändå. Rosorna som sattes i våras har rotat sig och satt igång att växa, även honungsrosen vid bågen in till storstugans trädgård har blivit stor. Nåja, i alla fall större! Och rosorna vid kyrkan har börjat blomma sin andra omgång nu.
Jag har tänkt plantera en liten artbank uppe vid kyrkan förresten. Det kommer att bli ca 10 olika sorter, en ur varje grupp. Meningen är att man skall kunna gå runt kyrkan och se de rena arterna i en mer naturlig miljö. Men mer om det vid ett senare tillfälle!
Uppe vid slottet är dahliorna fortfarande fantastiska och rådhusvinet har börjat visa höstfärg. På tal om rådhusvinet, så kommer en del av det att tas bort helt på slottets havssida. Detta pga att det kommer att göras reparationer på fogarna på slottets yttervägg. Som tur är så växer det snart ut igen.
Glöm inte att hålla utkik på hur vildvinet i tallarna vid stranden kommer att börja flamma i rött, det är värt ett besök hit bara för det!
Utanför Manegen satte jag majsplantor i våras bland blommorna, och dem kan man snart skörda nu. Lite kul med när man kan kombinera nytta med nöje tycker jag!
I byhusen växer äppelträden från Munkagårdsskolan och perennerna jag satte förra hösten blommar nu. Jag kommer att fortsätta att plantera växter i trädgårdarna under hösten, så ni får komma och kika på vad som händer! Förhoppningsvis kommer också en ny rabatt utmed Manegens långsida att ta form i höst, den tror jag kan bli riktigt fin!
Grindstugans trädgård som sköts av Kungsbacka Trädgårdsvänner är nu lika fin som alltid, ta en promenad förbi någon gång, när ni ändå är ute på Tjolöholm, den är en liten pärla. Glöm heller inte områdena runt slottet, eller promenadstigarna vid Storeskog. De är fina att jogga på, gå med hunden eller ta en avstickare från, upp mot någon höjd, för att sitta med en fikakorg och se ut över de vackra vyerna!
Nedan kommer lite bilder från hur Tjolöholm ser ut just nu!
Vi ses!
/ Eva, trädgårdsmästaren i byn

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*