Tjolöholms Trädgårdsblogg » ....en trädgårdsmästare berättar

Liten blogg i sommarhettan!

Om man kommer in i Hannu Sarenströms sommarutställning, så möts man av en korg med en Ipomoea. Det tråkiga är att det är bara vi trädgårdenmästare som får se den i sagolik blomning, ni andra ser den ihopslagen…himla trist att den bara håller hov på morgonen! Men Hannu kallade den något fint och det var ”Trädgårdsmästarens hemlighet”. Hade faktiskt aldrig hört det innan! Men ni måste rusa iväg och skaffa er en själva om ni inte redan gjort det, så det inte bara förblir vår hemlighet:-)

Ni som missade Hannus underbart inspirerande  tillagning av ljuvliga såser den 22/7 inne i utställningen, får en ny chans 21/8. Missa inte detta för guds skull! Det var supergott! Och mätt blev man;-)

Just nu händer det massor i trädgården men sista tidens tropiska värme har gjort att jag bara har kraft till att ta hand om trädgården och totalt glömt att ta bilder! Typiskt mig!

Här är i alla fall en bild på krukorna uppe vid kyrkan, där har vi planterat  en vacker rödbladig oxalis ihop men pelargonen ‘L’Elegante’:-)

Lite här och var har jag satt upp lite skylta,r som ni ser när ni kommer fram till områden där det ligger nedfallna träd. Där står det varför det är så viktigt att bevara dem och inte ta bort dem eller elda upp dem. Läs gärna!

Ja kära vänner , detta var allt min varma hjärna kunnat åstadkomma. Så fort värmen ger sig lite så lovar jag att komma med bättre och tätare bloggar igen! Vi ses!

Eva, trädgårdsmästaren i byn.

 • Kerstin Brismar28 juli, 2014 - 04:10

  Det var en konstig Cobaea! För mig är det helt tydligt en Ipomoea! Men det stämmer att blommorna är snabba med att fälla ihop sig.

  Hoppas hinna med en sväng in om Tjolöholm på väg ner från Göteborg om ett par veckor. Det verkar vara en fin sommarutställning ni har!ReplyCancel

  • Eva29 juli, 2014 - 07:24

   Hej Kerstin! Visst är det en Ipomoea och inte en Cobaea! Får väl skylla på värmen! Såg det först när jag läste bloggen på hemsidan och tänkte att jag skulle berätta det i nästa blogg att jag skrev fel. Har ändrat det nu i alla fall. Däremot har vi planterat massor av Cobaeor uppe vid slottet som tyvärr är lite sena men de står i knopp i alla fall nu och blommar galet vackert på sensommaren! Problemet vi har med dem är att sorkarna toppar dem ideligen, så de får varje år en tuff start, men sedan blir de sensommarens och höstens höjdpunkt!
   Du är så välkommen att komma hit och besöka oss i sommar!
   Hälsningar Eva!ReplyCancel

 • MICKAN¸.•°`♥✿⊱╮14 augusti, 2014 - 08:03

  Det kan ju vara dags att åka och besöka er igen :)ReplyCancel

 • AQUILES ALVES DAS NEVES JUNIOR18 oktober, 2014 - 10:02

  Uderbar!. Ursäktta mig, jag inte talar svenska perfekt, Värfor jag brasilien ( BRESIL ), och jag talar portugisiska. Jag älskar Sverige.Micket vacker.ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*