Tjolöholms Trädgårdsblogg » ....en trädgårdsmästare berättar

Sensommar eller höst?

Frågan idag är om det är sensommar eller höst nu. Man kan ju se det på olika sätt. Gå efter temperaturen, och då är det höst på morgonen och sensommar på eftermiddagen. Eller så kan man gå efter almanackan och den säger höst. Ser man på vad som blommar i rabatterna nu så kan det vara precis vad som helst!

Just nu är pelargonerna i sitt esse! De  är enorma med massor av knoppar!

Samtidigt så sprakar det av Kärleksört och Pärleternell på andra ställen!

Något som vi  borde gjort i somras, är att klippa  idegranarna. Men det funkar på hösten också, i alla fall om jag klipper dem på morgonen, för då är det sensommar  ;-)

Nu är det ju i alla fall på gång, och busken till höger ser ju betydligt prydligare ut!

I förgrunden ser ni en av de underbara hästar som konstnären Per Josephson visar upp hos oss. Inne i Storstugan kan ni se hans bilder och här står ett alldeles underbart föl!

På måndag kommer det fler hästar hit som kommer att beta  vid manegen på vägen mot slottet! Missa inte detta! De kommer att stå här ganska länge, men ett hett tips är att ni kommer på Skördefesten och får se dem då!

På länken nedan kan ni läsa om hästarna!

http://www.tjoloholm.se/aktuellt/galleri-tjoloeholm-vildhaestar?jglmid=216

Till sist vill jag påminna er om hur viktigt det är att ge dem ni tycker om en kram då och då. Precis som Klockrankan gör med sin kompis Agaven!;-)

Vi ses på Skördefesten!

Eva, trädgårdsmästaren i byn.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*