Tjolöholms Trädgårdsblogg » ....en trädgårdsmästare berättar

Veckan som varit

Nu börjar sommarsäsongen så sakteliga klinga av för att gå in i en sensommarfas. Lika härlig  som högsommaren, fast på ett annat sätt!:-)

I dag stängde vår stora sommarutställning, Pelargonium – Wild and Sweet, efter en fantastisk tid med många besökare! Det var en utmaning att ha en växtutställning inne i Manegen i tre månader med allt vad det innebar med extra belysningar och diverse trix för att få det att fungera, men jag är idag stolt över resultatet!

Idag har också våra sommarbutiker stängt, men jag hoppas att de återkommer nästa år och att vi då har ännu fler lika roliga  butiker att visa upp!

I rabatterna har växterna satt ny fart efter lite välbehövligt regn och mindre värme. Här uppe vid kyrkan börjar Kärleksörten flamma i rosa, samtidigt som rosen Madame Boll, nu går in i en ny blomningsfas!

Vid slottet, där tidigare elever från Carl Malmstensskolan har sin utställning, växer Passionsblomman upp och snart täcker sin spaljé.

Även Klockrankan börjar ge sig uppåt, men jag hade nog trott att den skulle varit högre vid denna tiden, men den är häftig ändå!

Och nere vid stranden flyger vår hök! Fast här har vi precis fått upp den igen efter en ofrivillig störtdykning:-)

Vi har satt upp den för att försöka få ett större antal Kanadagäss att tycka att det nog inte är den bästa platsen att  gå upp på kvällen för att övernatta på, vilket de annars gjort i sommar. Det kan tyvärr alltför många badgäster intyga. De lämnar nämligen efter sig mindre roliga visitkort…

Vi fick vår hök när badsäsongen började ebba ut, men nu är vi beredda tills nästa år för att mota iväg dem. Vi vet att de snabbt vänjer sig vid den, så vi kommer att behöva mer trix som vi får alternera med.

På tal om stranden. Vi har precis fått våra nya grillbord som inom kort kommer att sättas upp, efter att de blivit målade. Också det ett efterlängtat inslag!

Kommer ni ihåg att jag pratade om att Honungsbusken börjat få knoppar? Så här ser de ut nu när de börjar slå ut! Helt underbara:-)

Till sist. Glöm inte att svampsäsongen är igång. Och här ute på Tjolöholm finns det massor;-)

Eva, trädgårdsmästaren i byn.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*