Är du intresserad av att boka gruppbesök, kontakta oss för diskussion hur vi kan lösa det för just er efter de omständigheter och restriktioner som råder. Telefon 0300-40 46 00.

Priserna gäller för grupper på minst 20 personer (minst 25 personer vid enbart lunch)

Visit på ett skotskt slott med trädgård

Besök Nordens främsta Arts & Crafts-anläggning och följ med er egen guide på en exklusiv visning av slottets storslagna salar och salonger! I sitt renässansskal döljer slottet brittisk ”comfort” på toppen av sekelskiftets förmåga. Här finns allt från snillrika rundspolande duschar till en hästdragen dammsugare på 1,5 ton! Efter slottsvisningen rekommenderas en promenad genom den storslagna slottsträdgården med utsikt över havet. För de grupper som önskar finns möjlighet att beställa en trädgårdsvisning och få höra berättelsen om den vackra och annorlunda trädgårdsanläggningen. Det går också att välja en visning av den nationalromantiska arbetarbyn och slottskyrkan.

Slottsvisning, ca 45 min.
Grupp-pris: 110 kr/person

Visning av ”Queen Victoria – Dressed to Rule an Empire”, ca 45 min 
Grupp-pris: 110 kr/person

Visning av allmogebyn med museistugan Hemtrefnaden och slottskyrkan, ca 45 min.
Grupp-pris: 110 kr/person

Visning av slottet och museistugan Hemtrefnaden eller slottskyrkan, ca 75 min.
Grupp-pris: 150 kr/person

Trädgårdsvisning, ca 60 min.
Grupp-pris: 100 kr/person

Halländsk lunch i Storstugan

I den nationalromantiska Storstugan samlades en gång godsets arbetare för att fira midsommar, skördefester och julfester. Idag är Storstugan restaurang och kafé som serverar hemlagad husmanskost tillagad på traktens råvaror. Lunchen serveras med bröd, dricka samt kaffe och kaka.
Beräkna ca 1,5 timma.

Grupp-pris: 200 kr/person

Slottsvisning med kaffe och hembakt

Slottsvisiten kombineras med fördel med kaffe och hembakt i den nationalromantiska Storstugan. Den vackra byggnaden uppfördes 1904 och fungerade som arbetarnas egen samlingssal och skola för de minsta. Idag är Storstugan en pittoresk servering belägen mitt i godsets Allmogeby, som med sina röda små stugor och prunkande trädgårdar är en Carl Larsson-idyll mitt i Halland.
Beräkna ca 2 timmar

Grupp-pris: 200 kr/person

Slottsvisning med halländsk lunch

Upptäck Tjolöholms Slotts hemligheter tillsammans med er egen guide. Efter slottsturen rekommenderas en promenad genom den storslagna slottsträdgården med utsikt över havet. I den nationalromantiska Storstugan väntar sedan en halländsk lunch baserad på godsets och traktens råvaror. I gemytlig miljö med sprakande brasa avslutas besöket med kaffe och kaka.
Beräkna ca 2,5 timmar.

Grupp-pris: 310 kr/person

Jul på Tjolöholms Slott

En av Västsveriges största julmarknader som varje år lockar över 25 000 besökare. Hela godset är julpyntat, i slottshallen tar tomtefar emot barnens önskelistor och tomtenissarna julpysslar med alla barn. Det finns möjlighet att handla kvalitativt hantverk och lokalproducerade delikatesser från de runt hundra utställarna. När det börjat skymma glimrar hela godset av juleljus och traditionsenligt julmys och på kvällarna bjuds det på sprakande eldshow.

I den nationalromantiska Storstugan serveras hemlagad mat framför den sprakande brasan. Det finns också möjlighet att förbeställa kaffebiljetter till grupper, där du vid valfritt tillfälle kan njuta av en julfika i Manegen eller på Loftet. Varmt välkomna att inleda julfirandet med ett riktigt slottsmässigt julfirande!

Beräkna minst 4 timmar.

Stora julpaketet:
Gruppentré till Jul på Tjolöholms Slott inklusive halländsk jullunch på godset
290 kr/person fredag, 320 kr per person lördag-söndag

Lilla julpaketet:
Gruppentré till Jul på Tjolöholms Slott inklusive julfika i Manegen eller på Loftet (kaffe, lussekatt, ostfralla och pepparkaka)
Grupp-pris: 180 kr/person vardagar, 210 kr per person lördag-söndag

Kvällsjulpaket med elddans och julbelysning:
Gruppentré till Jul på Tjolöholms Slott med ankomst efter kl 15 samt halländsk julmiddag i Storstugan.
Grupp-pris: 280 kr/person vardagar, 310 kr per person lördag-söndag

Enbart gruppentré till julmarknaden:
Grupp-pris: 90 kr/person vardagar, 120 kr per person lördag-söndag

Visning av slottet kan bokas till en extra kostnad.

Beräkna minst 4 timmar.

Kombinera med utvalda utflyktspärlor

Kombinera gärna besöket på Tjolöholms Slott med ett stopp på Bräutigams choklad- och marsipanfabrik. Hör historien om det anrika familjeföretaget, titta in i fabriken och handla godsaker i butiken. På vägen ut till Tjolöholms Slott rekommenderar vi också ett stopp på Mariebergs gårdsbutik. Mariebergs gård i Fjärås är Sveriges centrum för odling av pepparrot. Här säljs primörer och delikatesser från traktens bönder samt närodlade kryddor och blommor.

Två andra pärlor i trakten är Naturum – Fjärås Bräcka med en underbar utsikt över sjön Lygnern i öster och havet i väster, samt Äskhults by, en orörd allmogeidyll.

I samband med ditt besök på Tjolöholms Slott passar det utmärkt att besöka fler av Västkustens slott och trädgårdar. Från norr till söder rekommenderar vi särskilt Läckö Slott, Gunnebo Slott och Sofiero Slott – tre slottspärlor med prunkande trädgårdar och utmärkta restauranger.

Halland är ett shoppingparadis! Här finns förstås Sveriges största turistattraktion – Gekås i Ullared – men i Kungsbacka finns dessutom Hede Fashion Outlet som är en Designer Outlet Village med 70% rabatt på över 100 välkända varumärken.

Priserna ovan är inklusive moms. Minimidebitering 20 personer (25 personer vid enbart lunch). Slottet och Storstugan är stängda måndagar (öppet alla dagar juni- augusti).

Meddela oss definitiv bokning och antal gäster senast en vecka innan. Avbokningar för lunchgäster 2-7 dagar innan arrangemanget debiteras 100 kr per person, avbokningar mindre än två dagar före arrangemanget debiteras fullt ut. En fri per 20 betalande gäster.

För julmarknaden gäller speciella villkor: definitiv bokning av lunch/middag måste vara oss tillhanda senast en månad innan arrangemanget. Avbokningar för lunchgäster 2-30 dagar innan arrangemanget debiteras 100 kr per person, därefter fullt ut.

Om ni har andra önskemål eller önskar bilder att använda i er egen marknadsföring hjälper vi er gärna med det. Kontakta oss för mer information och bokning på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se. Bilder finns att ladda ner i Tjolöholms pressrum på Mynewsdesk.

Med reservation för ändringar.