Tjolöholms Slott är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning. Det påkostade slottet stod klart 1904 och sägs vara en av Sveriges märkligaste byggnader. Arkitekt Lars Israel Wahlman ritade det i Tudor-stil åt hovstallmästare James Fredrik Dickson och hans hustru Blanche. Slottets påkostade inredning bjuder på brittisk ”comfort” och för sin tid toppmoderna bekvämligheter såsom rundspolande duschar och en dammsugare med en vikt på ett ton. Även trädgården går i Arts and Crafts-stil och bjuder på stor variation och blomsterprakt.

Besök slottet på egen hand – förköp gärna din biljett

Med biljett kan du bese slottets interiörer. Förköp gärna din biljett här, för att säkerställa att du kan gå in i slottet vid önskad tidpunkt. Biljetter säljs också på plats i slottet och gäller för en timme under angiven tid.

Guidade visningar

Vill du uppleva slottet i sällskap med någon av våra kunniga guider? Då ska du följa med på en guidad visning genom runt tjugo av slottets storslagna rum och lära dig mer om slottets historia och inredning. Slottsvisningen tar ca 1h.

Mer information

Halva priset på slottsentré med Kulturarvskortet, maila info@tjoloholm.se eller ring 0300-40 46 00 för bokning. Observera att endast köpta biljetter med avbokningsskydd återköps.

Kultur- och programverksamheten på Tjolöholms slott anordnas med stöd av Folkuniversitetet och Region Halland.

FUlogo

Region Halland Logo-RGB