Tjolöholms Slott håller öppet varje helg under hösten. I slottet finns möjlighet att på egen hand bese första våningen och andra våningen samt av utställningen ”Dresses & Decadence – The Stylish 1920s”. Hemlagad helglunch äter du i Storstugan, och Kafé Manegen serverar fika och lättare lunch. Här finns gott om avstånd och bord både inom- och utomhus. Slottsbutiken bjuder på härlig shopping. För barnen finns Tjolöholms lekby i Manegen, skattjakten Äventyrsrundan och lekskeppet vid stranden. Glöm inte att slottsträdgården och naturen bjuder på skön avkoppling och hälsosam luft, och att det finns mängder av promenadvägar att välja mellan. Varmt välkommen!

Tjolöholms Slott är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning. Det påkostade slottet stod klart 1904 och sägs vara en av Sveriges märkligaste byggnader. Arkitekt Lars Israel Wahlman ritade det i Tudor-stil åt hovstallmästare James Fredrik Dickson och hans hustru Blanche. Slottets påkostade inredning bjuder på brittisk ”comfort” och för sin tid toppmoderna bekvämligheter såsom rundspolande duschar och en dammsugare med en vikt på ett ton. Även trädgården går i Arts and Crafts-stil och bjuder på stor variation och blomsterprakt.

Besök slottet – förköp gärna din biljett

Med biljett kan du bese slottets interiörer och klädutställningen ”Dresses & Decadence – The Stylish 1920s”. Entré till slottet vuxen 130 kr, barn 5-15 år 50 kr. Förköp gärna din biljett här, för att säkerställa att du kan gå in i slottet vid önskad tidpunkt. Biljetter säljs också på plats i Slottsbutiken, och, i mån av plats, i slottsentrén. Biljett gäller för en timme i slottets första och andra våning under angiven tid. Antalet biljetter per timme är begränsat för att undvika trängsel. Alla guidade visningar i grupp är inställda tills vidare, och slottets tredje våning är inte öppen för besök.

Dresses & Decadence – The stylish 1920s

2020 års stora utställning på Tjolöholms Slott tar ett kliv hundra år tillbaka i tiden, till det dekadenta och dynamiska 1920-talet. Här lyfts det spännande 20-talets glamorösa modehistoria fram, samtidigt med berättelser om livet på Tjolöholm och hur det nya moderna samhället tar form. Utställningen äger rum i slottets vackra salar och gemak på två våningar och ingår i slottsentrén. Läs mer om utställningen här.

Halva priset på slottsentré med Kulturarvskortet, maila info@tjoloholm.se eller ring 0300-40 46 00 för bokning. Observera att endast köpta biljetter med avbokningsskydd återköps.

Kultur- och programverksamheten på Tjolöholms slott anordnas med stöd av Folkuniversitetet och Region Halland.

 

FUlogo

Region Halland Logo-RGB