Tjolöholms Slott är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning. Det påkostade slottet stod klart 1904 och sägs vara en av Sveriges märkligaste byggnader. Arkitekt Lars Israel Wahlman ritade det i Tudor-stil åt hovstallmästare James Fredrik Dickson och hans hustru Blanche. Slottets påkostade inredning bjuder på brittisk ”comfort” och för sin tid toppmoderna bekvämligheter såsom rundspolande duschar och en dammsugare med en vikt på ett ton. Även trädgården går i Arts and Crafts-stil och bjuder på stor variation och blomsterprakt.

Besök slottet – förköp gärna din biljett

Med biljett kan du bese slottets interiörer. Entré till slottet vuxen 150 kr, barn 75 kr (2021). Förköp gärna din biljett här, för att säkerställa att du kan gå in i slottet vid önskad tidpunkt. Biljetter säljs också på plats i Slottsbutiken, och, i mån av plats, i slottsentrén. Biljett gäller för en timme under angiven tid. Antalet biljetter per timme är begränsat för att undvika trängsel. Alla allmänna guidade visningar är inställda tills vidare. Just nu är slottet stängt för säsongen och öppnar åter fredag 11 februari. Biljetter till våren 2022 kommer att släppas inom kort.

Halva priset på slottsentré med Kulturarvskortet, maila info@tjoloholm.se eller ring 0300-40 46 00 för bokning. Observera att endast köpta biljetter med avbokningsskydd återköps.

Kultur- och programverksamheten på Tjolöholms slott anordnas med stöd av Folkuniversitetet och Region Halland.

 

FUlogo

Region Halland Logo-RGB