Tjolöholms Slott håller öppet som planerat, med med vissa undantag. Slottet är öppet med möjlighet att på egen hand se första våningen och delar av utställningen ”Dresses & Decadence – The Stylish 1920s” (däremot ges tills vidare inga allmänna visningar av slottet eller utställningen). Kafé Manegen är öppet och serverar fika och lättare lunch. Här finns stora ytor och många bord utomhus! För barnen finns Tjolöholms lekby i Manegen, skattjakten Äventyrsrundan och lekskeppet vid stranden. Slottet, Slottsbutiken, Kafé Manegen och lekbyn är öppna helger samt 21-22 maj, dagligen från 13 juni. Glöm inte att slottsträdgården och naturen bjuder på blommor, skön avkoppling och hälsosam luft, och att det finns mängder av promenadvägar att välja mellan. Varmt välkomna!

Tjolöholms Slott är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning. Det påkostade slottet stod klart 1904 och sägs vara en av Sveriges märkligaste byggnader. Arkitekt Lars Israel Wahlman ritade det i Tudor-stil åt hovstallmästare James Fredrik Dickson och hans hustru Blanche. Slottets påkostade inredning bjuder på brittisk ”comfort” och för sin tid toppmoderna bekvämligheter såsom rundspolande duschar och en dammsugare med en vikt på ett ton. Även trädgården går i Arts and Crafts-stil och bjuder på stor variation och blomsterprakt.

Slottsöppet i coronatid

För att undvika smittspridning väljer vi att pausa alla allmänna visningar av slottet och utställningen ”Dresses and Decadence – The Stylish 1920s”. Istället finns det möjlighet att på egen hand bese slottets första våning samt delar av klädutställningen. Slottet är öppet helger samt 21-22 maj kl 12-16 (dagligen från 13 juni). Entré till slottet 75 kr, barn 5-15 år 25 kr. Det finns inte någon möjlighet att förköpa biljett, utan entrébiljett betalas på plats i slottet.

Visningar av slottet

Från 15 februari slottet  lördagar och söndagar. Välj mellan klassisk slottsvisning eller visning av utställningen ”Dresses & Decadence – The stylish 1920s”. Klicka på biljettlänken för att se exakta visningstider.

Dresses & Decadence – The stylish 1920s

2020 års stora utställning på Tjolöholms Slott tar ett kliv hundra år tillbaka i tiden, till det dekadenta och dynamiska 1920-talet. Här lyfts det spännande 20-talets glamorösa modehistoria fram, samtidigt med berättelser om livet på Tjolöholm och hur det nya moderna samhället tar form. Utställningen äger rum i slottets vackra salar och gemak på tre våningar. Läs mer om utställningen här.

Vuxna 150 kr, barn 5-15 år 50 kr. Klicka här för att köpa biljett. Visningarna av ”Dresses & Decadence – The Stylish 1920s” är tillfälligt inställda.

Klassisk slottsvisning

Visning genom slottets alla paradrum, med fokus på slottets historia och inredning. Visningen är ca 45 minuter lång och hålls på svenska, men rumsbeskrivningar finns tillgängliga på engelska, tyska och franska.

Vuxna 150 kr, barn 5-15 år 50 kr. Klicka här för att köpa biljett. Visningarna är tillfälligt inställda.

Dramatiserade barnvisningar

Följ med kammarjungfrun Ottilia i slottets salar och vrår. På utvalda dagar under hela året är det dramatiserad barnvisning på slottet. Läs mer, se aktuella datum och köp biljetter här. Dramatiserade visningar av slottet är tillfälligt inställda.

Trädgårdsvisningar

Under hela året arrangeras olika aktiviteter i trädgården. Följ med någon av våra skickliga trädgårdsmästare på en visning i slottsträdgården, ge dig ut på en guidad löparrunda eller lär dig mer om ett speciellt tema.

Dagliga trädgårdsvisningar under sommaren

Varje dag under sommaren finns det möjlighet att följa med en av slottets trädgårdsmästare på en vandring genom Tjolöholm trädgårdar. Guiden börjar med att visa och berätta om livet och trädgårdarna i allmogebyn. Tillsammans promenerar gruppen sedan upp mot slottsträdgården, som är en brittisk arts and crafts-trädgård belägen alldeles vid havet. Där ni får veta mer om trädgårdens historia, arkitektur, växter och utveckling. Visningen tar ca 60 minuter. Samling utanför Slottsbutiken/Manegen. Klicka här för att köpa biljett.

Biljetter

Köp gärna visningsbiljett före ditt besök! När du förköper biljett kan du försäkra dig om plats på önskad visning och du slipper köa. Du kan förköpa din biljett via hemsidan fram till en kvart innan visningen startar. I mån av tillgång kan du även köpa biljetter på plats i Slottsbutiken.

Klicka här för att köpa biljetter. Här ser du också aktuell dags exakta visningstider. 

Halva priset på visningar med Kulturarvskortet, maila info@tjoloholm.se eller ring 0300-40 46 00 för bokning. Observera att endast köpta biljetter med avbokningsskydd återköps. Det är inte möjligt att bese slottet eller utställningen ”Dresses & Decadence – The stylish 1920s” på egen hand.

Under 2020 är det områdesentré till godset i samband med större evenemang, bland annat Skördefest på Tjolöholms Slott och Jul på Tjolöholms Slott 13-15 november, 20-22 november och 26-29 november. Genom att förköpa visningsbiljett har du i de flesta fall fri entré till evenemanget.

Kultur- och programverksamheten på Tjolöholms slott anordnas med stöd av Folkuniversitetet och Region Halland.

 

FUlogo

Region Halland Logo-RGB