I Magasinet hittar ni den mysiga butiken Mary’s Summerhouse, fylld med inredning från förr och nu. Här finns en unik blandning av gammalt och nytt för ditt hem – möbler, mattor, textilier, lampor, glas och mycket mer.

Mary’s Summerhouse har haft sommarbutik på Tjolöholm sedan 2013. I början var stilen mest lantlig, men nu har de breddat sig. Trender kommer och går, men kvalitet i design och hantverk består. Sortimentet spänner över flera århundraden och många stilar. Det lantliga är fortfarande med. Allmoge, trasmattor, handvävt, handbroderat mm kan de inte vara utan. Men ibland snubblar de över modernare saker som caféstolar som får nytt liv, Carl Malmsten-möbler, nysydda kuddar av gamla löpare och annan vintage textil. Det blir en eklektisk blandning med svenska förtecken.

Det nya i sortimentet är bl a nyttoföremål till köket, glas, porslin, kuddar, plädar, mattor, tavlor, speglar och lampor. Somligt är dyrt, somligt är billigt och så finns det riktiga kap…

-Till Tjolöholm kommer människor från hela världen, berättar ägarna Pär och Susann Edman. Vi vill vara en del av den estetik som gör Tjolöholm så speciellt. Särskilt Arts and Craft rörelsen, vars påverkan är tydlig i arbetarbyn, ligger oss varmt om hjärtat. Kärleken till hantverket och omsorgen i detaljerna präglar hela Tjolöholm. Därför känns det extra roligt att ha gammalt svenskt hantverk i sortimentet.

Öppet varje dag kl 11-16, 30 maj-25 augusti.