Storstugan byggdes 1904 i nationalromantisk stil och är vackert belägen med utsikt över ängar, åkrar och hav. I den övre delen av Storstugan ryms det normalt 50 personer och salen kan stängas till med hjälp av en skjutdörr mellan den övre och nedre salen. Under ett besök hos oss berättar vi för er om Storstugan och byn. Storstugan ligger strax nedanför slottskyrkan, ca 900 meter från slottet.

I köket tillreds råvaror odlade eller uppfödda i så stor mån som möjligt från Halland. Vi förser oss med råvaror efter säsong från Fjärås, Tvååker osv, och framför allt från slottets egna köksträdgård Hemtrefnaden. Där odlas ett flertal anrika örter och grönsaker som Storstugans kockar fördelar broderligt till alla gäster.

Gruppmenyer 2022

Vinter 11 februari-10 april

Grevinnans gröna vårrulle fylld med linser, grönkål och vaccaost, serveras med brässerad spetskål och picklad svamp från Hakaslätt (innehåller gluten, laktos, ägg, senap)

Diakonissans skreirygg, vin- och fänkålsbakad, serveras med nyriven pepparrot, ägg- och anjovisrulle, brynt smör och rödbetor (innehåller ägg)

Herr Dicksons långbakade anklår från Berchills gård, serveras med friterad mandelpotatis, rotfruktspuré samt björnbärssky

Vår 11 april-6 juni

Grevinnans sparris- och prästostomelett med ramslökskräm och krispiga rotfrukter (innehåller ägg, senap, selleri)

Diakonissans stekta vårmakrill med dillslungad färskpotatis, sallad på spenat, rödlök och picklad fänkål samt kaprisremoulad (innehåller ägg, senap)

Herr Dicksons långbakade lammstek bakad med citron och rosmarin, serveras med persiljekrossade rotfrukter samt krämig svampsås

Sommar 10 juni-4 september

Grevinnans raggmunk med svamp och mangold, picklad västeråsgurka samt lingonvinägrett (innehåller gluten, ägg)

Diakonissans friterade färska rödtunga med potatis- och fänkålssallad, friterad kapris samt dillpesto (innehåller nötter, ägg, gluten)

Herr Dicksons oxfärsbiff från Tjolöholms gård smaksatt med vaccaost och sommarlök, serveras med rotfruktsbearnaise samt dragonrostad färskpotatis (innehåller ägg, laktos)

Höst 9 september-6 november

Grevinnans svenska havreris och svampfrån Hakaslätt, serveras med rostad paprikadressing samt ostkrisp (innehåller ägg)

Diakonissans pankostekta havskatt med skaldjurssås smaksatt med citrongräs och stjärnanis samt örtslungad potatis och krispig rödbeta (innehåller gluten, skaldjur)

Herr Dicksons långkokta älggryta med rödvin, skogssvamp och bacon, serveras med potatis- och selleripuré samt friterad selleri (innehåller selleri)

Samtliga rätter serveras med lättöl, Stenkullavatten, nybakad muffins samt Tjolöholms ekologiska kaffe/te. Pris 200 kr/person.

Gruppmenyn är bokningsbar onsdagar-fredagar. Priset för grupper om minst 25 personer. En fri per 20 betalande gäster. Samma rätt bokas för alla gäster – men naturligtvis gör vi undantag för specialkost. Meddela oss definitiv bokning och antal gäster senast en vecka innan. Avbokning av arrangemang ska ske minst 1 vecka innan. Definitivt antal gäster meddelas senast 3 dagar innan.

Boka via e-post, info@tjoloholm.se eller telefon 0300-40 46 00