Mat och dryck i mysig miljö

År 1904 byggdes ett folkets hus, Storstugan, i Allmogebyn. Där samlades godsets arbetare, bland annat för att fira midsommar, skördefest och jul. Idag är Storstugan restaurang och café och serverar hemlagad husmanskost tillagad på traktens råvaror. Vid vackert väder är det underbart att sitta på gårdsplanen eller i trädgården med utsikt över åkrar och strandängar. Under höst och vinter sprakar brasan i öppna spisen och sprider värme efter långa naturpromenader.

Storstugan är kontantfri och tar endast kortbetalning.

Följ gärna Storstugan på Facebook!

Påskmiddag

Under påsk är Storstugan öppen från skärtorsdag till annandag påsk, kl 12-16. Klicka här för att läsa mer om påskmiddag i Storstugan. Vi tar inte emot fler bordsbokningar under påsk, men drop in-gäster är välkomna under alla dagar.

Storstugans öppettider och utbud

Storstugan är öppen under helger hela året, dagligen under sommaren, kl 12-16 (köket stänger 15.30). Under helgerna i april och maj kan du välja mellan tre olika varmrätter, smörgås och fika. Boka gärna bord på 0300-404600 (måndag-fredag) eller 0300-404610 (lördag-söndag). Är ni 10 personer eller fler rekommenderar vi att förboka mat för snabbare service.

27-28 april

PAPRIKA- OCH DIJONBAKAT MAJSKYCKLINGBRÖST med ört- och sveciarostad bakpotatis, syrad röd steklök, oreganokräm samt rostad kycklingfond smaksatt med Pernod

CITRON- OCH SVARTPEPPARBAKAD TORSKRYGG med rostad pumpapuré, bakad morot, semitorkad tomat och havskräftsås

MOZZARELLA-, RÖDLÖKS- OCH KIKÄRTSBIFFAR med bakad tomat, yoghurt- och rödbetsdressing, rostade rödbetor samt saltrostade pumpakärnor

4-5 maj

BIFF Á LA LINDSTRÖM gjord på nötfärs från Tjolöholms gård med kokta ekologiska rödbetor, pressgurka, kokt potatis och gräddsås

POCHERAD TORSKRYGG, serveras med citron- och vitvinssås, äggrulle, smörstekta sockerärtor, dillslungad potatis samt citron

SKOGSSVAMPSCANNELLONI med blåmögelostsås, bakad palsternacka samt ramslökskräm

11-12 maj

HELSTEKT KOTLETTRAD FRÅN HAMRA GÅRD med rostad persiljerotspuré, rosépepparsås, rårörda lingon och syrad gurka

HAVETS WALLENBERGARE med vitvinssås, gröna ärtor, citron, kokt potatis och bakad cocktailtomat

BONDOMELETT med pocherat ägg, krispig ostronskivling och dillpulver

18-19 maj

SLOTTSSTEK PÅ FRANSYSKA FRÅN TJOLÖHOLMS GÅRD, svartvinbärskräm, smörkokta morötter, pressgurka samt kokt potatis

STEKT SEJRYGG ”BOURGOGNE” med knaperstekt sidfläsk, champinjoner, kapris, rödvinssås samt potatispuré

OSTRONSKIVLING, MOZZARELLA- OCH QUORNLASAGNE serveras med basilikakräm, tomat- och schalottenlöksallad samt minikrutonger

26-27 maj

PANNBIFF PÅ NÖTFÄRS FRÅN TJOLÖHOLMS GÅRD stekt lök, rödvinssås, rostad klyftpotatis, rårörda lingon och libbstickamajonnäs

HALSTRAD ÖRING med ljummen sallad på gräslök, fänkål och rädisa, dillmajonnäs, kokt potatis och rostad hummersås

LJUMMEN JORDÄRTSKOCKSSALLAD med vitlök- och citronyoghurt, matvete, rostad paprika samt bakad halloumi

Med reservation för ändringar.

Bröllopslycka, dop och fest i Storstugan

Storstugan är en omtyckt festlokal för företagsarrangemang, familjemiddagar, dopmottagningar och släktträffar. Du kan också fira bröllop i Storstugan.

 

Storstugan är medlem i Kulinarisk resa genom Halland.