Kafé Manegen huserar i det som en gång i tiden var godsets ridhus och är centralt beläget nära parkeringarna på Tjolöholms gods. I den luftiga byggnaden äter du inom- eller utomhus med avkopplande utsikt över slottet och trädgården. Här serveras lättare mat, smörgåsar och hembakade kakor av närproducerade råvaror. En populär favorit är pannkakorna med hemkokta sylter och grädde som uppskattas av både stora och små. All mat serveras finns som take away för dig som vill ta med dig picknick att avnjuta i slottsträdgården eller längs någon av de otaliga promenadstigarna som finns i området.

I direkt anslutning till kaféet ligger Tjolöholms lekby. Där kan barnen leka i miniatyrhus av stuteriet, allmogehus och skolsalen och få en inblick i hur det var att leva och bo på Tjolöholm i början av 1900-talet, med den vuxnes vakande öga från kafébordet. För de med ytterligare spring i benen finns det stora gräsytor i direkt anslutning till uteserveringen.

Kafé Manegen har god tillgänglighet med ramp på framsidan och inga trösklar. Toaletter med skötbord och även handikapptoalett finns också i samma byggnad. Kaféet är kontantfritt och tar endast kortbetalning. Det är inte möjligt att boka bord i kaféet men det finns 65 st sittplatser inomhus och minst 80 st sittplatser utomhus.

Klicka här för att se öppettider. 

Meny

Husmors matpaj med gårdskyckling och smaksatt med dragon och prästost, serveras med sallad och dressing 120 kr

Mamsells vårsallad med varmrökt lax, potatis och primörsallad med pepparrotsdressing 120 kr

Trädgårdsmästarens vegetariska sallad med halländsk Vaccaost, svenska linser och havreris smaksatt med kapris och pepparrot 120 kr

Körkarlens rågkaka med oxpastrami, svenska linser och havreris smaksatt med kapris och pepparrot 75 kr

Tre pannkakor med Tjolöholms bärsylter och vispad grädde 55 kr

Mjölkerskans surdegsfralla med smör, Västgöta klosterost och picklad fänkål 45 kr

Kammarjungfruns rabarberpaj smaksatt med kardemumma, kanel och kokos, serveras med vaniljvisp 50 kr

Husans rödbetsmuffins med citron- och vit chokladglasyr 45 kr

Drängens kanelbulle 28 kr

Pigans hallongrotta 18 kr

Pigans schackruta 12 kr

Med reservation för ändringar.

GRUPPBESÖK

Är ni ett sällskap på minst 20 personer är ni varmt välkomna att förboka er fika under de normala öppettiderna och vi reserverar då bord för er. Kaffe och hembakt muffins 69 kr, kaffe, surdegsfralla med västgötakloster och marinerade rotfrukter samt hembakt bondkaka 89 kr. Bokning sker till info@tjoloholm.se eller 0300-40 46 00.