Kafé Manegen huserar i det som en gång i tiden var godsets ridhus och är centralt beläget nära parkeringarna på Tjolöholms gods. I den luftiga byggnaden äter du inom- eller utomhus med avkopplande utsikt över slottet och trädgården. Här serveras lättare mat, smörgåsar och hembakade kakor av närproducerade råvaror. En populär favorit är pannkakorna med hemkokta sylter och grädde som uppskattas av både stora och små. All mat serveras finns som take away för dig som vill ta med dig picknick att avnjuta i slottsträdgården eller längs någon av de otaliga promenadstigarna som finns i området.

I direkt anslutning till kaféet ligger Tjolöholms lekby. Där kan barnen leka i miniatyrhus av stuteriet, allmogehus och skolsalen och få en inblick i hur det var att leva och bo på Tjolöholm i början av 1900-talet, med den vuxnes vakande öga från kafébordet. För de med ytterligare spring i benen finns det stora gräsytor i direkt anslutning till uteserveringen.

Kafé Manegen är öppet fredagar och söndagar kl 11-16.

Kafé Manegen är kontantfri och tar endast kortbetalning.

Kafé Manegen har god tillgänglighet med ramp från Slottsbutiken och inga trösklar. Toaletter med skötbord och även handikapptoalett finns också i samma byggnad.

Meny

Trädgårdsmästarens kryddiga rotfrukts- och linssoppa med rostade frön och krutonger 110 kr
Husmors hemlagade matpaj med köttfärs från Tjolöholms gård, prästost och rosmarin, serveras med kålsallad och senapsdressing 110 kr
Körkarlens rågbrödskaka kallrökt lax, potatis- och fånkålssallad samt kapris- och pepparrotsdressing 70 kr
Pannkakor, tre styck, med Tjolöholms bärsylter och vispad grädde 50 kr
Mjölkerskans surdegsfralla med Västgöta klosterost och ärtskott 42 kr
Kammarjungfruns smulpaj med rabarber och jordgubbar, serveras med vaniljvisp 50 kr
Husans björnsbärsmuffins med vit choklad-glasyr 45 kr
Drängens kanelbulle 28 kr
Pigans bondkaka/hallongrotta 15 kr

Med reservation för ändringar.

GRUPPBESÖK

Är ni ett sällskap på minst 20 personer är ni varmt välkomna att förboka er fika under de normala öppettiderna och vi reserverar då bord för er. Kaffe och hembakt muffins 69 kr, kaffe, surdegsfralla med västgötakloster och marinerade rotfrukter samt hembakt bondkaka 89 kr. Bokning sker till info@tjoloholm.se eller 0300-40 46 00.