Boka gruppbesök via info@tjoloholm.se eller telefon 0300-40 46 00.

Visit på ett brittiskt slott med trädgård

Besök Nordens främsta Arts & Crafts-anläggning och följ med er egen guide på en exklusiv visning av slottets storslagna salar och salonger! I sitt renässansskal döljer slottet brittisk ”comfort” på toppen av sekelskiftets förmåga. Här finns allt från snillrika rundspolande duschar till en fotogendriven hårtork! Efter slottsvisningen rekommenderas en promenad genom den storslagna slottsträdgården med utsikt över havet. För de grupper som önskar finns möjlighet att beställa en trädgårdsvisning och få höra berättelsen om den vackra och annorlunda trädgårdsanläggningen. Det går också att välja en visning av den nationalromantiska arbetarbyn och slottskyrkan.

Slottsvisning, ca 45 min
Upp till 15 personer: 1500 kr
Upp till 30 personer: 2500 kr

Trädgårdsvisning, ca 60 min.
Upp till 20 personer: 2 200 kr

Halländsk lunch i Storstugan

I den nationalromantiska Storstugan samlades en gång godsets arbetare för att fira midsommar, skördefester och julfester. Idag är Storstugan restaurang och kafé som serverar hemlagad husmanskost tillagad på traktens råvaror. Lunchen serveras med dricka (Stenkullavatten eller lättöl) samt slottets ekologiska kaffe och säsongens nybakade muffins. Gruppbokningar tas inte emot sommartid, 6 juni-4 september.
Beräkna ca 1,5 timma.

Grupp-pris: 225 kr/person (gäller för grupper på minst 20 personer). Priset baseras på att alla i gruppen väljer samma rätt.

Kaffe och hembakt

Slottsvisiten kombineras med fördel med kaffe och hembakt i den nationalromantiska Storstugan. Den vackra byggnaden uppfördes 1904 och fungerade som arbetarnas egen samlingssal och skola för de minsta. Idag är Storstugan en pittoresk servering belägen mitt i godsets Allmogeby, som med sina röda små stugor och prunkande trädgårdar är en Carl Larsson-idyll mitt i Halland. Gruppbokningar tas inte emot sommartid, 6 juni-4 september.
Beräkna ca 2 timmar

Grupp-pris: 90 kr/person (gäller för grupper på minst 25 personer)

Jul på Tjolöholms Slott

En av Västsveriges största julmarknader som varje år lockar över 25 000 besökare. Hela godset glimrar av juleljus, slottets rum är vackert juldekorerade och tomten tar emot barnens önskelistor. Det finns möjlighet att handla kvalitativt hantverk och lokalproducerade delikatesser från de runt hundra utställarna.

I den nationalromantiska Storstugan serveras hemlagad mat framför den sprakande brasan. Varmt välkomna att inleda julfirandet med ett riktigt slottsmässigt julfirande!

Priserna gäller för grupper på minst 20 personer. Beräkna minst 4 timmar.

Gruppentré till Jul på Tjolöholms Slott inklusive halländsk jullunch i restaurang Storstugan

Grupp-pris: 275 kr/person vardagar, 305 kr/person helger (ej bokningsbart 26-27 november)

Gruppentré till Jul på Tjolöholms Slott inklusive Christmas tea på slottet

Grupp-pris: 375 kr/person vardagar, 405 kr/person helger (ej bokningsbart 26-27 november)

Enbart gruppentré till julmarknaden

Grupp-pris: 50 kr/person vardagar, 80 kr/person helger

Bokningsvillkor

Priserna ovan är inklusive moms. Minimidebitering 20 personer om inget annat anges. En fri lunch per 20 betalande lunchgäster. Priset baseras på att samtliga i sällskapet väljer samma rätt. Meddela oss definitiv bokning, antal gäster, val av rätt och eventuella allergier senast en vecka innan, därefter är bokningen bindande.

Slottet är stängt måndagar och restaurang Storstugan är stängd måndagar och tisdagar. Öppet alla dagar juni- augusti.

För julmarknaden gäller speciella villkor:

Lunch i Storstugan: Priset baseras på att samtliga i sällskapet väljer samma rätt, och inkluderar Stenkullavatten,/lättöl, säsongens nybakade muffins samt ekologiskt kaffe. En fri lunch per 20 betalande lunchgäster. Meddela oss definitiv bokning, antal gäster, val av rätt och eventuella allergier senast en månad innan, därefter är bokningen bindande.

Christmas tea på slottet: Meddela oss definitiv bokning, antal gäster och eventuella allergier senast en månad innan, därefter är bokningen bindande. Meddela även antal barnstolar och antal rullstolar/rullatorer då vi anpassar varje sittning efter våra gästers behov. Rullstolsramp placeras ut vid behov, kontakta personal i förhand. Man får ej ta med barnvagnar in i slottet, barnvagnsparkering finns utanför entrén till slottet.

Kombinera med utvalda utflyktspärlor

Vi kan rekommendera ett besök på två andra pärlor i trakten – Fjärås Bräcka med en underbar utsikt över sjön Lygnern i öster och havet i väster, samt Äskhults by, en orörd allmogeidyll. Du kan också kombinera besöket på Tjolöholms Slott med ett stopp på Bräutigams choklad- och marsipanfabrik. Hör historien om det anrika familjeföretaget, titta in i fabriken och handla godsaker i butiken. På vägen ut till Tjolöholms Slott kan vi också tipsa om ett stopp på Mariebergs gårdsbutik. Mariebergs gård i Fjärås är Sveriges centrum för odling av pepparrot. Här säljs primörer och delikatesser från traktens bönder samt närodlade kryddor och blommor.

I samband med ditt besök på Tjolöholms Slott passar det utmärkt att besöka fler av Västkustens slott och trädgårdar. Från norr till söder rekommenderar vi särskilt Läckö Slott, Gunnebo Slott och Sofiero Slott – tre slottspärlor med prunkande trädgårdar och utmärkta restauranger.

Halland är ett shoppingparadis! Här finns förstås Sveriges största turistattraktion – Gekås i Ullared – men i Kungsbacka finns dessutom Hede Fashion Outlet som är en Designer Outlet Village med 70 % rabatt på över 100 välkända varumärken.

Om ni önskar bilder att använda i er egen marknadsföring hjälper vi er gärna med det. Kontakta oss för mer information och bokning på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se. Bilder finns att ladda ner i Tjolöholms pressrum på Mynewsdesk.

Med reservation för ändringar.