Boka gruppbesök via info@tjoloholm.se eller telefon 0300-40 46 00.

Visit på ett brittiskt slott med trädgård

Besök Nordens främsta Arts & Crafts-anläggning och följ med er egen guide på en exklusiv visning av slottets storslagna salar och salonger! I sitt renässansskal döljer slottet brittisk ”comfort” på toppen av sekelskiftets förmåga. Här finns allt från snillrika rundspolande duschar till en hästdragen dammsugare på 1,5 ton! Efter slottsvisningen rekommenderas en promenad genom den storslagna slottsträdgården med utsikt över havet. För de grupper som önskar finns möjlighet att beställa en trädgårdsvisning och få höra berättelsen om den vackra och annorlunda trädgårdsanläggningen. Det går också att välja en visning av den nationalromantiska arbetarbyn och slottskyrkan.

Slottsvisning, ca 45 min
Upp till 15 personer: 1500 kr
Upp till 30 personer: 2500 kr

Trädgårdsvisning, ca 60 min.
Grupp-pris: 100 kr/person

Halländsk lunch i Storstugan

I den nationalromantiska Storstugan samlades en gång godsets arbetare för att fira midsommar, skördefester och julfester. Idag är Storstugan restaurang och kafé som serverar hemlagad husmanskost tillagad på traktens råvaror. Lunchen serveras med bröd, dricka samt kaffe och kaka.
Beräkna ca 1,5 timma.

Grupp-pris: 200 kr/person (gäller för grupper på minst 25 personer)

Kaffe och hembakt

Slottsvisiten kombineras med fördel med kaffe och hembakt i den nationalromantiska Storstugan. Den vackra byggnaden uppfördes 1904 och fungerade som arbetarnas egen samlingssal och skola för de minsta. Idag är Storstugan en pittoresk servering belägen mitt i godsets Allmogeby, som med sina röda små stugor och prunkande trädgårdar är en Carl Larsson-idyll mitt i Halland.
Beräkna ca 2 timmar

Grupp-pris: 90 kr/person (gäller för grupper på minst 25 personer)

Jul på Tjolöholms Slott

En av Västsveriges största julmarknader som varje år lockar över 25 000 besökare. Hela godset glimrar av juleljus, slottets rum är vackert juldekorerade och tomten tar emot barnens önskelistor. Det finns möjlighet att handla kvalitativt hantverk och lokalproducerade delikatesser från de runt hundra utställarna.

I den nationalromantiska Storstugan serveras hemlagad mat framför den sprakande brasan. Varmt välkomna att inleda julfirandet med ett riktigt slottsmässigt julfirande!

Priserna gäller för grupper på minst 20 personer. Beräkna minst 4 timmar.

Gruppentré till Jul på Tjolöholms Slott inklusive halländsk jullunch i restaurang Storstugan

Grupp-pris: 250 kr/person vardagar, 280 kr/person helger (ej bokningsbart 26-27 november)

Gruppentré till Jul på Tjolöholms Slott inklusive Christmas tea på slottet

Grupp-pris: 375 kr/person vardagar, 405 kr/person helger (ej bokningsbart 26-27 november)

Enbart gruppentré till julmarknaden

Grupp-pris: 50 kr/person vardagar, 80 kr/person helger

Kombinera med utvalda utflyktspärlor

Kombinera gärna besöket på Tjolöholms Slott med ett stopp på Bräutigams choklad- och marsipanfabrik. Hör historien om det anrika familjeföretaget, titta in i fabriken och handla godsaker i butiken. På vägen ut till Tjolöholms Slott rekommenderar vi också ett stopp på Mariebergs gårdsbutik. Mariebergs gård i Fjärås är Sveriges centrum för odling av pepparrot. Här säljs primörer och delikatesser från traktens bönder samt närodlade kryddor och blommor.

Två andra pärlor i trakten är Naturum – Fjärås Bräcka med en underbar utsikt över sjön Lygnern i öster och havet i väster, samt Äskhults by, en orörd allmogeidyll.

I samband med ditt besök på Tjolöholms Slott passar det utmärkt att besöka fler av Västkustens slott och trädgårdar. Från norr till söder rekommenderar vi särskilt Läckö Slott, Gunnebo Slott och Sofiero Slott – tre slottspärlor med prunkande trädgårdar och utmärkta restauranger.

Halland är ett shoppingparadis! Här finns förstås Sveriges största turistattraktion – Gekås i Ullared – men i Kungsbacka finns dessutom Hede Fashion Outlet som är en Designer Outlet Village med 70 % rabatt på över 100 välkända varumärken.

Priserna ovan är inklusive moms. Minimidebitering 20 personer (25 personer vid enbart lunch) om inget annat anges. Slottet och Storstugan är stängda måndagar (öppet alla dagar juni- augusti).

Meddela oss definitiv bokning och antal gäster senast en vecka innan. Avbokningar för lunchgäster 2-7 dagar innan arrangemanget debiteras 100 kr per person, avbokningar mindre än två dagar före arrangemanget debiteras fullt ut. En fri per 20 betalande gäster.

För julmarknaden gäller speciella villkor: definitiv bokning av lunch/middag måste vara oss tillhanda senast en månad innan arrangemanget. Avbokningar för lunchgäster 2-30 dagar innan arrangemanget debiteras 100 kr per person, därefter fullt ut.

Om ni har andra önskemål eller önskar bilder att använda i er egen marknadsföring hjälper vi er gärna med det. Kontakta oss för mer information och bokning på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se. Bilder finns att ladda ner i Tjolöholms pressrum på Mynewsdesk.

Med reservation för ändringar.