Sommarens föreställningar på Tjolöholms Slott flyttas till sommaren 2021!

Kära sommarteaterpublik!
Hoppas allt är bra med er i dessa tider och att ni har möjlighet att njuta av våren. På grund av den rådande situationen med Coronapandemin har vi dock beslutat att flytta årets föreställningar av ”Mitt i planeten” med bl.a. Claes Malmberg till nästa sommar istället. Premiär blir fredag den 2 juli med sista föreställning söndag den 1 augusti.
Ni som redan köpt biljetter till i sommar kommer att bokas om automatiskt till motsvarande dag nästa år. Har du t ex bokat onsdag i spelvecka 1 så bokas ni om till onsdag i spelvecka 1 även 2021. Självklart kommer ni att kunna ändra dessa datum. Alla biljettköpare har fått mail med mer information. Tack för er förståelse!

Nästa sommar bjuder Claes Malmberg med vänner in till en hejdundrande musikalisk skrattfest på Tjolöholms slotts sommarteater. Årets föreställning blir en nyskriven kosmiskt komisk sommarrevy signerad Claes Malmberg om hela livet, hela världen och hela universum ”Mitt i planeten” med världspremiär den 2 juli 2021.

-Att få spela sommarteater är nog bland det roligaste och något alldeles extra, framför allt här vid fantastiska Tjolöholms slott. Fjolårets sommar var magisk och hela ensemblen njöt tillsammans med en underbar publik i en enastående atmosfär. Förberedelserna är i full gång och jag tillsammans med begåvade Niklas Holtne skriver på ett nytt manus inför årets sommarrevy, säger Claes Malmberg.

Tillsammans på scen har Claes Malmberg med sig musikalstjärnan Hanna Lindblad och komikern Niklas Holtne och de brister ut i sånger, sketcher, stepp, skratt, show och ett och annat filosofiskt snedsteg. Allt serverat med en rejäl musikbomb med allt från Dolly Parton till Bob Dylan.

Föreställningen spelas i godsets gamla sädesmagasin, Magasinet, med svindlande högt i tak och fantastisk akustik. Magasinet är centralt beläget på området, ca 200 meter från parkeringen.

Biljetter

Klicka här för att köpa biljett.

Biljetter kan även köpas på Kungsbackas Turistbyrå & Pusterviks Biljetter.

Vill du uppleva sommarteatern tillsammans i grupp, eller har svårt att ta dig till Tjolöholm med bil? Då kan du boka dig på en bussresa. Bland annat anordnar S&S Resor, Forellen resorErlings resor och Resemakar’n resor till sommarens teater.

Premiär är det fredag den 2 juli och föreställningen spelas onsdag-söndag fram till och med den 1 augusti.

Pausservering

Innan föreställningen och i paus är serveringen i Manegen öppen. Manegen, en gång slottets ridhus, ligger i direkt anknytning till Magasinet där föreställningen spelas och har en härlig utsikt över slottet och trädgårdarna. I samband med biljettköp kan du förboka mat och dryck. Du kan också köpa till mat och dryck i efterhand.

Teatermeny

Börja gärna kvällen med middag i restaurang Storstugan, byggd och inredd i nationalromantisk stil. Här serveras en tvårätters meny baserad på säsongens lokala råvaror. Teatermenyn serveras kl 17.00 föreställningsdagar. Klicka här för att boka teatermeny. 

Förrätter

Köksmästarens halländska bräda med lufttorkad skinka, gulärtshummus, Savolaxbitar med pepparrot och fänkålsmajonnäs, marinerad Kvibilleost, picklade rödbetor från Mariebergs gård, samt Storstugan bakade krukbröd (går att få laktos- och glutenfri)

Trädgårdsmästarens bräda med gulärtshummus, krispig rulle fylld med spetskål och serveras med pepparrot och fänkålsmajonnäs, marinerad Kvibilleost, tomatsallad med solmogna tomater från Bua, picklade rödbetor från Mariebergs gård samt Storstugans bakade krukbröd (går att få laktos- och glutenfri)

Varmrätter

Oxfilé på herr Dicksons vis, serveras med ljummen sallad på lokala rotfrukter och Vaccaost från Wapnö, långpeppar- och rödvinssås samt grönkålschips (glutenfri, går att få laktosfri)

Fru Dicksons ströbrödsbakade rödtunga fylld med kräft- och dillfärskost, serveras med potatispuré, säsongens grönsaker och kräftsås smaksatt med brynt smör (laktosfri, går att få glutenfri)

Grevinnans majs- och bömplättar, smaksatta med köksträdgårdens örter och serveras med gårdens primörsallad och tryffeldressing (laktosfri och glutenfri)

Förrätt, huvudrätt, kaffe och tryffel 375 kr. Bokas via tjoloholm.se.

Mer information

Med anledning av coronaviruset följer vi noggrant utvecklingen och uppdaterar oss dagligen på förhållningsregler och restriktioner. Stiftelsen Tjolöholm och produktionsbolaget bakom sommarteatern följer regeringens beslut gällande sammankomster och offentliga tillställningar.

Det finns avbokningsskydd att köpa till din biljett, som berättigar till fri avbokning oavsett orsak fram till 7 dagar innan föreställningen.

Läs mer om årets föreställning här: mittiplaneten.tjolöholmssommarteater.se

Vill du komma med en större grupp? Klicka här för att boka biljetter till bussgrupper. 

Press- och intervjuförfrågningar kontakta: Rickard Werecki tfn:0707-17 80 08 eller pr@werecki.com. Pressbilder, se www.werecki.com