Följ med på en annorlunda vandring i Stuteribergen på Tjolöholm. Under en eftermiddag är ni en mindre grupp som upptäcker de unika stensatta stigarna och samtidigt får ni lära er mer om både Tjolöholms historia och om naturen omkring er. Dessutom ingår ett skogsbad där du får möjlighet att ta in naturen med alla dina sinnen. Ni kommer att göra flera olika stopp för att äta den picknick som ingår, och för andra smakprov på det naturen ger.

Vandringen startar kl 12.00 vid Tjolöholms gård, följ skyltning mot köttbod. Här möts du av guiden och får din ryggsäck med färdigpackad picknick. Tillsammans går ni upp i skogen, där ett av de första stoppen är vid ett stenröse från bronsåldern. Efter en timmas vandring når ni Bergsjön där det blir det ett första matstopp med rogivande vy över vattnet. Nästa matpaus blir med vidsträckt utsikt över Kungsbackafjorden och i slutet av vandringen njuter ni av kaffe och fika vid ett av Tjolöholms gamla torp.

Vandringen tar runt tre timmar med en total sträcka på 4,5 km. Du går huvudsakligen på skogsstigar och i stentrappor och det är delvis något krävande terräng – tänk på oömma kläder efter väder (gärna långbyxor), bra skor och kanske en gåstav om du brukar använda det. Rekommenderas ej för barn under 10 år.

Pris: 595 kr/person inklusive picknick med matig sallad, soppa med tillbehör, måltidsdryck, muffins och kaffe/te.

Datum: Varje torsdag 1 juli-12 augusti, kl 12.00