I sommar öppnas portarna till Tjolöholms Slott stora teatersatsning och det blir premiär för musikalkomedin ”Jeppe på berget” med Claes Malmberg och Marianne Mörck i huvudrollerna, tillsammans på scen med en av landets största sommarensembler, i en anrik och storslagen kulturmiljö. Spelplats är godsets gamla sädesmagasin, med svindlande högt i tak och fantastisk akustik.

Bonden Jeppe lägger hellre pengarna på brännvin och poker än på mat och såpa. Han står hellre på krogen och skroderar än han går på åkern och slår. Jeppes fru Nille sköter gården och har tröttnat på svineriet. Därför låter hon både tungan och piskan vina över sin suput till karl. Baronen och byborna gör sitt för att spela Jeppe ett spratt och iscensätter ett skådespel han sent ska glömma. Om han ens klarar sig med livet i behåll…

I Hans-P. Thøgersen och Svein Gundersens musikalkomedi, fritt efter Ludvig Holbergs pjäs Jeppe på berget, får vi följa den stackars Jeppe i ett återkommande satiriskt tema från denna tid, nämligen att människor lätt blir maktgalna om de får rikedom alltför fort. Att Jeppe i sitt tidigare liv kuvats hårt och länge behandlats illa av sin omgivning har dock en högst väsentlig del i berättelsens sensmoral.

Passa på att se sommarens stora musikalkomedi i den historiska miljön på Tjolöholms Slott!

Biljetter

Främre parkett: 545 kr inklusive programblad (värde 60 kr) och tillgång till egen bar innan och under pausserveringen.
Parkett: 495 kr
Läktare: 445 kr
Alla platser är numrerade och under tak.

Föreställningen har premiär 11 juli och spelas onsdag-söndag fram till den 11 augusti.

Klicka här för att köpa biljett!

Du kan också köpa biljett på Kungsbacka Turistbyrå i Fyrens kulturhus, tel 0300-834595, och på Pusterviks biljetter, Järntorgsgatan 12 i Göteborg, tel 031-130680. Vi avråder från att köpa biljetter från biljettsiten Viagogo, som finns på konsumentverkets varningslista.

Längd på föreställningen är ca 2,5 timme, inklusive 20 minuter paus. Föreställningarna spelas klockan 19.00, respektive 15.00. Insläpp sker 20 minuter innan showstart.
Det finns 6 stycken rullstolsplatser. Vid köp av dessa går ledsagare med gratis. Permanenta ramper finns vid Slottsbutiken och Manegen. I Slottsbutiken och Manegen finns inga trösklar.

Mat och dryck

Vill du kombinera teaterbesöket med middag i Restaurang Storstugan före föreställningen bokar du detta enkelt i samband med att du köper biljett. Du kan också boka mat och dryck före föreställningen eller i pausen i samband med biljettköp. Teatermenyn serveras två timmar innan föreställningen startar.

TEATERMENY 375 kr

Förrätter

Storstugans lax- och skaldjurskrus, serveras med syrad jordärtskocka, potatis- och svartpepparkräm, smörstekt rågbröd, dillsallad samt citronmeliss (innehåller skaldjur, fisk, gluten, ägg)

Trädgårdsmästarens spenat- och getostpaj, serveras med honungsrostad valnöt, potatis- och svartpepparkräm, plocksallad samt citronmeliss (innehåller gluten och nötter)

Varmrätter

Halländsk ryggbiff, serveras med potatiskrokett smaksatt med sidfläsk och salvia, libbstickaemulsion, syrad och sotad röd steklök samt sås på gammelporter (innehåller gluten)

Ugnsbakad torskrygg med pepparrotstäcke, serveras med brynt smör- och kräftsås, bakade tomater från Viken samt potatispuré smaksatt med dill och citron (innehåller fisk och skaldjur)

Hemtrefnadens grönsaksbiff, serveras med smörstekta morötter från Allmogebyn, ragu på sparris, gröna linser och persilja samt en örtkräm (innehåller senap)

MAT OCH DRYCK ATT FÖRBESTÄLLA FÖRE FÖRESTÄLLNINGEN ELLER I PAUS

Rulle inklusive dryck 99 kr (endast rulle 75 kr)

Jeppes rulle med oxpastrami, spetskål, syrad lök, pepparrotsfärskost, rostad lök eller vegetarisk rulle med svensk getost, pumpa och basilika pesto, syrade rotfrukter, spetskål (den vegetariska innehåller laktos/getost, i övrigt kan du få rullarna laktos- och/eller glutenfria på begäran).

Tjolöholms Slottspilsner 85 kr

Vin: Rött, vitt eller rosé 85 kr

Läsk/vatten 38 kr

Program 60 kr

Slottsvisning

För dig som vill starta teaterbesöket med att uppleva det sagolika slottet erbjuds visningar kl 11-16, på onsdagar-lördagar kl 11-17. Missa inte heller en promenad i den engelska slottsträdgården mellan slottet och havet. Klicka här för att se samtliga visningar.

Mer information

Du köper biljetter till föreställningen och beställer mat via Tjolöholms webshop. Klicka här för att köpa biljett!

Läs mer om föreställningen här.

Vill du komma med en större grupp? Klicka här för att boka biljetter till bussgrupper. 

Behöver du bilder för pressmaterial eller gruppmarknadsföring, kontakta Elisabeth Elfström på 0300-40 46 00 eller elisabeth.elfstrom@tjoloholm.se.