Välkommen till Tjolöholm och årets sommarteater – Hundraåringen, en komedi med Claes Malmberg.

Först kom boken. Sedan filmen. Nu är det dags för teaterversionen! ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” blir i sommar en sprängfylld komedi med Claes Malmberg i alla roller. Föreställningen ges under tak i det pampiga Magasinet på Tjolöholm. I samband med biljettköp kan du förbeställa mat och dryck i närbelägna Kafé Manegen. Du kan även äta middag i restaurang Storstugan.

Skrattfest med Claes Malmberg

Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem där man nu förbereder firandet av hans stora hundraårsdag. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret och försvinner – in i ett sanslöst spännande äventyr bland stulna pengar, kriminella mc-gäng, korkade poliser och ett knippe nyfunna vänner.

En rafflande och galen kriminalhistoria som inte bara leder oss genom hela Sverige, utan även ut i världen och genom ett helt sekel. För Allans långa liv är nämligen fyllt av häpnadsväckande ögonblick och historiska snedsteg. Han åt med Franco, drack med Truman, liftade med Churchill och dansade med Stalin. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara, och nu är han lös igen.

Just det – han råkar visst uppfinna atombomben också, bara så ni är beredda på det!

Föreställningen är baserad på Jonas Jonassons succéroman med samma namn, som hyllades världen över när den släpptes 2009 och som sedan dess lästs av miljoner läsare. 2013 filmatiserades boken, som blev en lika stor succé – nu är det dags för teaterversionen. En sprängfylld enmanskomedi fylld av skratt, spänning och en och annan explosion!

Mat och dryck

Inled gärna besöket med god mat och dryck! Du kan förbeställa räksmörgås med dryck i samband med eller efter biljettköpet. Kafé Manegen ligger i anslutning till Magasinet där teatern spelas. Här finns både sittplatser inomhus och utomhus, alla med utsikt över slottet. Kafé Manegen öppnar varje dag kl 11 och har öppet till föreställningen startar.

Vill du äta middag i samband med föreställningen rekommenderar vi restaurang Storstugan, som serverar rätter baserade på närproducerade råvaror, ibland från Tjolöholms egna köksträdgård.

Missa inte ett besök i Tjolöholms slottsbutik, en slottsvisit i det vackra slottet eller en promenad i slottsträdgården vid havet. Vill du övernatta kan du göra detta i Tjolöholms allmogeby.

Om föreställningen

Speldatum: Premiär torsdag 30 juni kl 19.00. Föreställningen spelas sedan till och med 7 augusti, fredagar kl 19.00, lördagar kl 16.00 och kl 19.00 samt söndagar kl 16.00.

Plats: I Magasinet på Tjolöholm (under tak)

Medverkande: Claes Malmberg

Dramatisering och regi: Niklas Holtne

Biljetter till Hundraåringen säljs genom Tickster, som nås via denna sida och sidan hundraaringen.com. Kunder uppmanas att inte köpa biljetter till Hundraåringen via andra webbsidor, då arrangören inte kan ta ansvar för eventuellt falska biljetter. Andra biljettsidor kan också ha betydligt högre priser och andra avbokningsvillkor.

Mer information

På vår sida med Frågor & Svar kan du få svar på de vanligaste frågorna. På sidan hundraaringen.com läser du mer om föreställningen.