Sommarkonserter

Njut av musik i sommarkvällen! Tjolöholms konsertarena Magasinet är inrymd i godsets gamla sädesmagasin, en magisk plats med högt i tak och närmast katedralliknande atmosfär. Vill du hellre njuta av vacker musik i slottet har du chans till det i augusti, då Change-festivalen gör ett nedslag på slottet.

16 juli: Sånger vid havet

För tredje året i rad arrangeras i sommar den turnerande visfestivalen ” Sånger vid havet”. En kväll där publiken får möta några av Sveriges bästa musiker och artister i ett akustiskt, avskalat och intimt format. Visfestivalen uppträder i Magasinet på Tjolöholm den 16 juli, och har även uppträdande i Göteborg och Hamburgsund under turnén.

Årets artister är Jack Vreeswijk, Cajsastina Åkerström och Guran, Nord & Nyberg. Med dessa namn kan publiken förvänta sig en magisk kväll och höra tolkningar från några av giganterna inom svensk vishistoria av artister som stod dom väldigt nära. Cornelis Vreeswijk, Fred Åkerström och Gurans, Nord och Nybergs hyllade tolkningar av Björn Afzelius fantastiska låtskatt finns självklart med på repertoaren denna kväll som går lite i hyllningens tecken.

Dörrarna öppnas kl 17, konsertstart kl 18. Biljettpris 445 kr.

13 augusti: British summer concert

Sommarkonserten ”British Summer Concert” är en fartfylld, vacker och pampig hyllning till några av Storbritanniens största artister som Elton John, Beatles, Adele, Ed Sheeran, U2, Sting mfl. Sånginspiratörerna och artisterna Åsa och Ulf Nomark från Kungsbacka gör konserter och körevenemang runt om i Sverige, och denna gång tar de med sig en 80 personer stark sommarkör och förvandlar Magasinet på Tjolöholms slott till en musikupplevelse utöver det vanliga där du både får lyssna och njuta, men även sjunga med i några av de mest kända och älskade hitsen från Storbritannien.

Åsa och Ulf Nomark är från Kungbacka och har gett ut över 10 skivor och en rad nothäften. Deras musik har sjungits av körer i hela landet och även utomlands. Med sin positiva energi och smittande glädje vill de också uppmuntra människor till att sjunga mer i sitt sångkoncept ”Pop-in & Sing”. Under de tre senaste åren har de, inom ramen för Pop-in & Sing, ordnat en sommarkör, som blivit mer och mer populär för varje år. Förutom konserten på magasinet i Tjolöholms slott så medverkar kören också på Gothenburg Culture Festival.

Konserten spelas i Magasinet, godsets gamla sädesmagasin med imponerande takhöjd och fantastiskt akustik. I den närmast katedralliknande salen sitter all publik under tak och när de stora dörrarna öppnas är det som att Tjolöholms magiska omgivningar blir ett med konsertsalen. Konserten startar 18.30, biljettpris 220 kr.

15-18 augusti: Change Music Festival

Change Music Festival har sina rötter i kammarmusiken men har nu etablerats som en arena även för folkmusik, jazz, världsmusik och dans. Årets festivalprogram har tema ”Ikoner” och mästartemat återspeglas i artister, kompositörer och evenemang – en upplevelse av epokgörande musik från barocken till idag. Välkommen till en stjärnfylld Change Music Festival!

Internationellt prisade Kungsbacka Piano Trio och Stockholm Syndrome Ensamble utgör festivalens musikaliska kraftkällor. Bland 2019 års utvalda artister finns Chiaroscurokvartetten med Alina Ibragimova, kammarorkestern Musica Vitae, nyckelharpsvirtuosen Emilia Amper och jazzstjärnan Magnus Lindgren. Vidare förtjusas vi av Varbergssopranen Karin Dahlberg, Svenska Kammarkören och Rhythm Art Duo.

Streetstardansaren Ida ”Inxi” Holmlund och Stockholm Brass Quintet gör sin festivaldebut och därutöver presenteras en kavalkad av högst professionella musiker, alltifrån ess som Chris Parker, Rick Stotijn, Johannes Rostamo till framtidens stjärnor som Victoria Stjerna. Festivalens konstnärlige ledare, Simon Crawford Phillips, och mästerviolinisten Malin Broman är båda mottagare av Region Hallands kulturpris – återigen bidrar de med skaparkraft och kulturrikedom till denna vackra nordhalländska kustmiljö.

Läs mer om Changefestivalen här.

 

Bohemian Luxury - Liberty style at Tjolöholm

Read more

Sommarteater - Jeppe på Berget

Read more

Sommarlunch i Storstugan

Read more

Följ med på trädgårdsvisning

Read more

Välkommen till barnens Tjolöholm!

Read more

Bo som gäst på godset

Read more